Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELJA ZA ŽIVOTOM

Beba preživjela napad terorista: Ranjena u nogu dva puta

Bebe preživjele u napadu na rodilište
Foto: EUTERS/Omar Sobhani
15.05.2020.
u 20:52

Tri napadača za koje se vjeruje da su članovi ISIS-a ušli su u rodilište odjeveni kao policajci i počeli bacati granate i pucati.

Beba Nazia imala je samo tri sata kad je napadnuto rodilište u Kabulu. U napadu su ubijene 24 osobe među kojima su bile rodilje, medicinske sestre kao i novorođenčad, a Nazia s dvije prostrijelne rane preživjela je i postala simbol nade za mnoge. 

Tri napadača za koje se vjeruje da su članovi ISIS-a ušli su u rodilište odjeveni kao policajci i počeli bacati granate i pucati. Napadače su kasnije ubili pripadnici afganistanskih snaga. 

Mala Nazia preživjela je nakon što su liječnici operirali njezinu desnu nogu. Nažalost, njezina majka bila je jedna od žrtava napada. 

- Vidjeti novorođenče staro tri sata s dvije prostrelne rane... To je nehumano - kazao je doktor Noor ul-Haq Yousafzai i ustvrdio kako će zahvaljujući operaciji djevojčica moći hodati. 

Tijekom napada jedna od rodilja dobila je trudove i bila je prisiljena rađati u tišini dok se sakrivala s drugim rodiljama i trudnicama. Njoj je pomogla babica. 

- Majka je bila u bolovima, ali nastojala je ne proizvesti zvuk. Čak je stavila svoj prst u usta novorođenčeta kako bi zaustavila njezin plač - kazala je babica, prenosi Daily Mail. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije