Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETOSTI NA DALEKOM ISTOKU

Imaju ključnu poziciju u slučaju rata: Hoće li Japan braniti Tajvan?

14.08.2022.
u 12:10

Tajvan je 50 godina, od 1895. do 1945., bio japanska kolonija. Zato svaka podrška Tokija vladi u Taipeiju nailazi na osudu Kine koja tvrdi da je japanska vlada opet pribjegla ideologiji kolonijalizma. Tajvancima je najdraža strana država Japan, a Tokio sve jasnije izražava želju da intervenira kako bi spriječio Kinu da pokrene invaziju

Ključne riječi

Komentara 46

DU
Deleted user
12:15 14.08.2022.

Rata ove godine tamo neće biti. Japan samostalno ne ratuje. Ako nekad bude ratovao bit će skupa sa Amerikom.

Avatar El Indio
El Indio
12:52 14.08.2022.

Republika Kina "Tajvan" i Narodna Republika Kina "Kina" gospodarski dobro suradzuju. Peking dobro zna da nemoze zauzet taj otok, ne zbog Amera vec zbog Kineza koji ne zele blagostanje od socijalizma. Inace davno bi Tajvan bio pod Narodnom Republikom

AT
atlantisind
17:47 14.08.2022.

Ako Kina krene na Tajvan niko je zaustaviti nece .Samo pricaju i pdizu tenzije .Kina ce blokirat citavo ostrvo tako da ce Tajvan odustati od nekog rata jer nece moci dobiti naoruzanje kao Ukrajina .Amerika zivi od rata a kakvi su ratnici pokazali su u Avganistanu .Mogu ratovati na dugme i tu su najjaci alito ne dobija rat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?