Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malteški vitezovi
Povratak na članak

Imaju državu, zastavu, putovnice, ali su bez teritorija

Zbog dijeljenja prezervativa u Africi i Aziji veliki meštar morao jepodnijeti ostavku, a sve je još jedan dokaz nesuglasica u vrhu reda

Komentari 1

I9
ivan.994
19:02 27.01.2017.

Jedna velika greška je u telstu. Kardinal Burke nije poglavar reda, nego je 'kardinal zaštitnik', nema nikakvu vlast nego je samo duhovna ispomoć. Glavni u redu je Veliki Meštar (dosad je bio Festing), i njega ne postavlja papa, nego ga vitezovi biraju između sebe, a papi samo daju na znanje. Baš zato je u nekim katoličkim krugovima s čuđenjem dočekana vijest da je papa Franjo zatražio Festingovu ostavku, jer papa na to nema formalno pravo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.