Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
29 17°C
  • Constantine:

    Dobili privilegije,vece place ,28 radni sati tjedno i za poklon totalni kolaps Njemacke koja dolazi uskoro.Sve po planiu se radi,polako ali sigurno Europa se pretvara u Kalifat.Onda je situacija vrlo losa za metalce.Nikakve privilegije,rad do besvjesti,male place i 5 x ... prikaži još! na dan molitva prema Meki.

  • gamarema:

    Ja predlažem Njemačkoj autoindustriji da svu proizvodnju presele u Hrvtasku. Pogodnosti su razne, 40 sati tjedno radno vrijeme minimalno, stim da ako radnici imaju prekovremene (a uvijek ih imaju) nemora ih platiti za te prekovremene. Isto vrijedi i za rad ... prikaži još! nedjeljom i blagdanom. Prijava može i na minimalac. Ugovor na određeno i do 10 god ako treba razvlačit stim da u tom slučaju treba otvorit još dvoje ili tri firme da se može rotirat radnike. Sindikat tu nepostoji, odnosno postoji pod tim imenom samo se bave drugim aktivnostima. Godisnji maksimalno 2 tjedna u godini dana stim da se ostatak nemora platit. Prava na regres i sve vezano za kolektivne ugovore za poslodavca nisu obvezujući, itd., Itd.

  • aabbcc:

    Dobro napomenuti: U Kapitalizmu poslodavac nije obveznan potpisati kolektivni ugovor sa Sindikatom. Svaki poslodavac ce ga potpisati ako isti stiti njega . Uprotivnom samo lud poslodavac ce pristupiti kolektivnim ugovorima a ne mora !!!!____ I jos kod obrazovanja jedino poslodavcu ... prikaži još! zakon ne trazi obrazovanje ili r.iskustvo,, tako da ne mora imati ni O.S. a ima ogromna zakonska ovlastenja nad ljudima, strucnim, radnicima...itd. (vazi za privatni sektor).

Još iz rubrike Vijesti

Knin: Josipa Rimac pokušala modno uskladiti tenisice i kaput
TJEDNI PREGLED

U Kninu razbijene stranačke prostorije HDZ-a, izgleda da su ih razbili sami HDZ-ovci

ogromna šteta

Izgorjela konoba Duje Coce, ostala čitava samo slika njegovog brata Vinka

PRESUDA O SPORU

D. Zadravec ostaje zamjenica i natječe se za ravnateljicu sa Zovakom i M. Šitum