Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbili imigranticu

Ima 106 godina! Balkanskom rutom preko Hrvatske stigla do Švedske. Sada mora natrag...

Migranti u Hrvatskoj
Marko Jurinec/PIXSELL, ilustracija
21.08.2017.
u 16:55

Ured za migrante u Švedskoj odbio zahtjev za azil 106-godišnje Afganistanke Bibikhal Uzbek unatoč tome što se radi o staroj i nemoćnoj osobi koja ne može ugroziti nacionalnu sigurnost jer je teško bolesna.

Švedska je drastično postrožila uvjete za dobivanje azila u toj zemlji.

Tako je ured za migrante u Švedskoj odbio zahtjev za azil 106-godišnje Afganistanke Bibikhal Uzbek unatoč tome što se radi o staroj i nemoćnoj osobi koja ne može ugroziti nacionalnu sigurnost jer je teško bolesna.

Balkanskom rutom stigla do Hrvatske

Donesena je i odluka o deportaciji 106-godišnjakinje iako nije vjerojatno da će ona moći podnijeti putovanje. Ova starica posljednjih godinu dana živi u gradu Skaraborgu u švedskoj regiji Gotland. Afganistanka Bibikhal Uzbek, za koju se pretpostavlja da je najstariji migrant na svijetu, prošle je godine napustila domovinu i balkanskom rutom stigla do Hrvatske, a prema podacima koje su joj tada uzeli hrvatski policajci imala je 105 godina.

Nakon Hrvatske, Uzbek je zajedno sa svojom obitelji nastavila put prema Švedskoj, gdje je zatražila azil koji joj je sada odbijen. S obzirom na to da je Hrvatska prva Europska zemlja gdje je registrirana, bit će deportirana u Hrvatsku. Međutim, Uzbek se ima pravo žaliti na ovu odluku što će zasigurno i učiniti.  

  

Komentara 29

SM
Smečernji
17:12 21.08.2017.

Islamski fašisti i ljevičarski teroristi na aparatima...

DR
drozommm
17:21 21.08.2017.

Samo opušteno Hrvatska te bude primila sigurno kad nitko neće

LU
lunar777
18:26 21.08.2017.

Preživjela je sve načine švercanja do Europe, a neće preživjeti avion natrag..kako sad to novinari misle..? Ona je došla do Švedske po penziju i socijalu pa vjerojatno zato i nije dobila azil čak i u Švedskoj..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije