Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naslijedio Tomu Medveda

Ilija Vučemilović novi predsjednik Udruge veterana Tigrova

Ilija Vučemilović
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
10.04.2016.
u 11:48

Umirovljeni bojnik rodom iz Vrlike jedan je od osnivača udruge, ali i pokretača prosvjeda u Savskoj, koji je napustio nakon 50-ak dana

Nakon što je Tomo Medved, dugogodišnji predsjednik Udruge veterana Tigrova, preuzeo dužnost ministra branitelja, udrugu će u iduće četiri godine voditi Ilija Vučemilović Šimunović. Tako su, većinom glasova, u petak navečer odlučili bivši pripadnici Prve gardijske brigade koji su na redovitoj izbornoj skupštini udruge dali povjerenje upravo tom umirovljenom bojniku Tigrova.

– Izuzetna mi je čast biti izabran na tu dužnost koju je proteklih godina obnašao naš današnji ministar Medved. Moj je zadatak nastaviti promicati vrijednosti Domovinskog rata kao i uloge Tigrova u Domovinskom ratu, ali i provoditi skrb o našim ljudima koji su ostali na marginama ovog društva, materijalno i zdravstveno. Dobra je okolnost što ministar dolazi upravo iz naših redova, kako bismo zajedno podigli taj nepovoljni zdravstveni aspekt na višu razinu – kazao je Vučemilović te dodao kako će svoje vrijeme i energiju usmjeriti i na pomoć obiteljima poginulih i nestalih pripadnika brigade, kao i na brojne obljetnice stradavanja svojih suboraca.

Ilija Vučemilović Šimunović, rodom iz Vrlike, svoj je ratni put otpočeo još 1990. u sastavu postrojbe Specijalne policije, da bi s Tigrovima prošao sva ratišta od Vukovara do Dubrovnika kao zapovjednik pješačkog voda, potom i kao zapovjednik tenkovske satnije. Nakon rata ostao je u sastavu MORH-a kao načelnik oklopništva sve do 2003. kada je umirovljen s činom bojnika. Jedan je od važnijih sudionika braniteljskog prosvjeda u Savskoj, kojeg je nakon 50-ak dana napustio zbog neslaganja s ciljevima prosvjeda.

Obnašao je i dužnost predsjednika Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, a jedan je od osnivača udruge Tigrovi, kojoj je danas na čelu. 

>> Novi je ministar branitelja heroj s Banije koji je spašavao ranjenog Gordana Lederera

Komentara 8

KR
kruško1
12:24 10.04.2016.

Ilija je ljudina

KA
kacavenda
13:10 10.04.2016.

Bravisimo

FE
fefellerunt
21:24 10.04.2016.

Pravi čovjek, možda bi čak i bolje bilo da je on postao ministar branitelja ili bar da ljudi poput njega dobiju neke veće dužnosti u državi . na žalost u ovoj državi se više cijeni znanje i sposobnost čistačice ii konobarice od znanja zapovjednika oklopne satnije, jer tenk je tako jednostavan proizvod, a i njegovo korištenje na bojištu je komplicirano poput šetnje zrinjevcem , barem po gomili smeća velikoj većini obrazovanih i pametnih hrvatica i hrvata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije