Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rošada u Vladi

Ili Jakovčić ulazi u Vladu ili novog ministra turizma bira premijer

Zoran Milanović portal (1)
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
11.03.2013.
u 19:15

Želim političkog ministra koji nešto zna o poslu. A o ovom poslu predsjednik IDS-a sigurno nešto zna. Budemo li tražili ministra iz redova stručnjaka, ja ću ga tražiti, kaže Milanović

Ili će upražnjeno mjesto ministra turizma popuniti šef IDS-a Ivan Jakovčić ili će o tome odlučivati premijer Zoran Milanović jer, kako je DANAS rekao, nije važno što šefovi koalicijskih stranaka žele, već što im dužnost nalaže. Premijer je aludirao na Jakovčićevu više puta izraženu želju da postane europarlamentarac.

– A tko mene pita što ja želim, ja sam odgovoran da izvučem ovu zemlju iz krize. Zato smo i Jakovčića pozvali u Vladu. Želim političkog ministra koji nešto zna o poslu. A o ovom poslu predsjednik IDS-a sigurno nešto zna. Ako ćemo tražiti ministra iz redova stručnjaka, ja ću ga tražiti, od IDS-a očekujem političkog ministra – zaključio je Milanović i time otklonio svaku mogućnost da Jakovčić u Vladu pošalje nekog nestranačkog stručnjaka.

>> Jakovčić: Poziv u Vladu dijelom ima za cilj maknuti me iz Europarlamenta

>> Milanović: Neće Vlada odgovarati, nego oni koji u HNS-u masno zarađuju

Sam se nudio

Milanovićev poziv Jakovčiću da uđe u Vladu može se tumačiti dvojako. Ako prihvati ponudu i postane član Vlade, neće više biti toliko kritički nastrojen prema njoj, a ako odbije, onda je velika mogućnost da IDS napusti koaliciju pa će premijer opet imati mir. Izlaz IDS-a iz koalicije mnogim esdepeovcima ne bi bio mrzak. Štoviše, neki računaju čak da bi IDS u tom slučaju u samo dva mjeseca mogao postati potpuno marginalna stranka koja više nikad neće imati snage uzdrmati vladu Zorana Milanovića.

– Kako stvari sada stoje, IDS u samo dva mjeseca može izgubiti europske izbore, izbore za istarsku Skupštinu, mjesto u Vladi, a možda i mjesto župana. Time bi se pretvorio u patuljka koji ima samo dva zastupnika u Saboru – kaže naš izvor iz SDP-a.

Iako je Jakovčić najavio da će na europske izbore izaći s nezavisnom listom, u posljednja dva dana preko medija poslao je poruku premijeru da bi rado prihvatio njegov “poguranac” u Europarlament, odnosno poziv na listu SDP-HNS-HSU.

Ništa od trgovine

Naš izvor iz SDP-a tvrdi da nikako neće pristati na trgovinu u kojoj bi Jakovčiću osigurali mjesto u Europskom parlamentu, a zauzvrat bi Jakovčić nagovorio Borisa Miletića da mjesto gradonačelnika Pule prepusti esdepeovcu Peđi Grbinu. Uostalom, upravo takvu vrstu trgovine prvi je javno iznio baš Jakovčić u intervjuu za Globus lani u studenome. Tada je kazao da je Milanoviću rekao kako ne želi mjesto u Vladi, nego u Europarlamentu na što mu je Milanović, navodno, rekao da može postati europarlamentarac ako Pulu prepusti SDP-u.

– Neću pristati na drugu listu iako bi mi to bio lakši put. Neću reći da nekakvih “ponuda” nije bilo, ali Jakovčića se ne može kupiti – rekao nam je jučer šef IDS-a Ivan Jakovčić.

Komentara 34

TP
Tihomir Prdež
20:01 11.03.2013.

Koji će mu k* neki stručnjak? Da pokvari prosjek 100% nesposobnosti

FM
fmz
20:04 11.03.2013.

"pomoćnik ministrice gospodarstva" - zar mi imamo ministricu gospodarstva... osim ako Vrdoljak u međuvremenu nije promijenio spol...

VK
vražje_kopito
19:55 11.03.2013.

Zoki vođo naš, samo naređuj mi slušamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije