Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaznena prijava

Ilegalno iskopao 5300 prostornih metara kamena, šteta od 130 tisuća kuna

Policija nastavlja istragu nakon oružane pljačke zaštitarskog vozila nedaleko Osijeka
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
23.01.2020.
u 14:19

- Protiv osumnjičenog podnosi se kaznena prijava zbog protupravne eksploatacije rudnog blaga - kažu u PU varaždinskoj.

Policijska postaja Novi Marof dovršila je kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjom odgovornom osobom tvrtke iz Remetinca.

Sumnja se da je od veljače 2017. do 31. prosinca 2019. godine na području eksploatacijskog područja Podevčevo iskapao kamen iz ležišta izvan granica određenih glavnim rudarskim projektom eksploatacije dolomita, bez ugovora o koncesiji. Iskopao je tako oko 5300 metara kubnih mineralne sirovine vrijednosti oko 130.000 kuna.

- Protiv osumnjičenog podnosi se kaznena prijava zbog protupravne eksploatacije rudnog blaga - kažu u PU varaždinskoj. 

Ključne riječi

Komentara 1

KO
Kokoiduhovi
20:47 23.01.2020.

Pa sad mi recite što radi inspekcija Državnog inspektorata??? Kako je moguće da netko tone i tone šljunka, kamena, gline i raznih rudnih sirovina, kopa, tovari, odvozi....a nikada i nigdje inspektora?? Da države, da zakona, da uprave, sudstva...jadno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije