Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA BOSANSKOHERCEGOVAČKIH VLASTI

Ilegalnim migrantima vize dala predstavništva BiH

bosanska policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/3
28.09.2019.
u 15:43

Zasad je nejasno kako su dobili turističke vize za BiH, kao i zbog čega ih je turska policija pustila na let za Sarajevo s obzirom na to da su u istanbulskoj zračnoj luci rigorozne sigurnosne mjerE.

Vlast u Bosni i Hercegovini istražuje kako su i pod kojim uvjetima predstavništva BiH izdala turističke vize iračkim državljanima za koje se ispostavilo da su migranti.

Naime, prema policijskom izvještaju, pedesetorici državljana Iraka granična policija Bosne i Hercegovine u četvrtak je zabranila ulazak u zemlju nakon što su u Sarajevo stigli iz Istanbula jer je utvrđeno da je riječ o osobama koje se preko BiH pokušavaju ilegalno domoći Europske unije.

Zanimljivo je da su Iračani u Sarajevo stigli redovitom zrakoplovnom linijom Turkish Airlinesa i svi su imali turističke vize za posjet BiH, no naknadnim je provjerama utvrđeno da nitko od njih zapravo nema obrazloženje zbog čega su doputovali u tu zemlju i što bi tamo radili. Granični su policajci utvrdili da je zapravo riječ o ilegalnim migrantima koji svakog dana pristižu u BiH, no ovo je prvi slučaj da je tolika skupina doputovala redovitim letom iz inozemstva.

Zasad je nejasno kako su dobili turističke vize za BiH, kao i zbog čega ih je turska policija pustila na let za Sarajevo s obzirom na to da su u istanbulskoj zračnoj luci rigorozne sigurnosne mjere, u što se uvjerio i autor ovog teksta.

Prilikom mog putovanja za Teheran nisu mi dopustili ulazak u zrakoplov unatoč tome što sam imao vizu i potrebnu svotu novca, sve dok nisam pokazao pozivno pismo o sudjelovanju na konferenciji te potvrdu da je sve troškove pokrio organizator.

Stoga se postavlja pitanje je li te Iračane turska vlast namjerno pustila da bi dodatno vršili pritisak na EU ili je ipak posrijedi mito i korupcija. Zasad turska granična policija u istanbulskoj zračnoj luci ne daje nikakva objašnjenja, a svim je Iračanima granična policija BiH uručila rješenja o protjerivanju iz zemlje te su vraćeni u Istanbul.

Komentara 3

Avatar Idler 3
Idler 3
16:45 28.09.2019.

A ništ, vrnut ih sljedećim letom nazaj za Istanbul budući im je turističko putovanje završilo 😜

ST
stomugromova
15:50 28.09.2019.

Pitajte Mektića ? On sigurno zna.

AA
aabbcc
22:49 28.09.2019.

I sada moraju ponovo doci kroz sumu onako na divlje jer Evropa takve obozava .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije