Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNAŠLI SE

Ilegalni tulumi diljem Zagreba: Neki se 'sakrivaju' ispod crnih zastora, a druge pak čuvaju zaštitari

Foto: Pixabay
28.09.2020.
u 10:28

Tuluma očito ima po gradu, jer očito oni koji želi partijati pronaći će mjesto koje im odgovara.

Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite zbog koronavirusa promijenile su svaki aspekt života, a u to zasigurno spada i noćni život. No, čini se da ni pandemija ne može zaustaviti one željne tuluma. 

U Zagrebu i dalje ima mjesta gdje se održavaju ilegalni afteri, a neke od njih posjetili su ovog vikenda novinari 24sata. Neki od njih rade pod okriljem mraka i tajne, dok drugi i ne sakrivaju što rade. 

Jedna od metoda koju neki od njih koriste jest načelno "rupa u zakonu". Prema njoj restorani zbog turista mogu raditi do dva ujutro, međutim u subotu je zamijećeno kako u takvim mjestima turista baš i nema, već su odreda samo domaći. Neki pak ne mogu koristiti tu izliku, no to ih ne sprečava u produljenju radnog vremena. Ne očekujte da ćete dobiti račun, ali u jednom od kafića rečeno je da mogu dobiti jedan od starijih računa iz kutije kraj blagajne. 

VIDEO: Capak najavio nove kriterije za testiranje na koronavirus, ali i za izolaciju.

Kako je ipak pandemija i to što čine jest ilegalno, pokušavaju se sakriti barem malo od zainteresirane javnosti ili barem nadležnih službi. Jedan od zagrebačkih kafića koji je žario i palio ovog vikenda polijepio je velike crne zastore na izlog, dok se drugi pak koriste uslugama zaštitara kako bi spriječili da uđu nepoželjni gosti. 

Tuluma očito ima po gradu, jer očito oni koji želi partijati pronaći će mjesto koje im odgovara. Kad ih već nije spriječila pandemija koronavirusa, teško da će bilo koja odluka. 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
11:16 28.09.2020.

A dobro, poželimo im onda da pokupe tu koronu i da onda odu do odgovornih u nadležnim institucijama i popiju kavu sa njima. Prije svega, onome liku koji je kažnjavao ugostitelja jer je stol za isporuku postavio na "javnoj površini", znamo na koga imslim.

Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
10:46 28.09.2020.

tko je odgovoran za provodenje mjere mup ili inspektorat a mladi pa od njh nikakve koristi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije