Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRIJE MJERE

Ne, Slovenija neće ukloniti žicu na granici s RH, nego će je još produljiti!

Žičana ograda
Marko Jurinec/PIXSELL
28.08.2018.
u 13:46

Slovenija je od 2015. na granici s Hrvatskom postavila 176 kilometara žičanih prepreka, od čega 20-tak kilometara na rijeci Kupi.

Slovenija će idućih tjedana postaviti nekoliko kilometara nove žičane ograde uz rijeku Kupu, na kritičnom dijelu granice prema Hrvatskoj gdje je zadnjih mjeseci uočen povećani dolazak ilegalnih migranata, objavila je u utorak slovenska televizijska postaja POP-TV.

Slovenija je od 2015. na granici s Hrvatskom postavila 176 kilometara žičanih prepreka, od čega 20-tak kilometara na rijeci Kupi. Ministarstvo unutarnjih poslova nedavno je najavilo "oštrije mjere" od jeseni, jer se broj ilegalnih migranata znatno povećao u odnosu na prošlu godinu, oko tisuću mjesečno.

Pala je odluka...Idućih tjedana uz Kupu u pokrajini Bela krajina na području sela Preloke i Učakovci postavit će se nove žičane prepreke, objavila je televizija u prilogu o ilegalnim migracijama. Stanovnici tog područja koje se promovira kao zelena i sigurna destinacija, poznata po kampovima, ugostiteljstvu i dobrim vinima, skeptični su.

"Uz Kupu je već postavljeno 20-tak kilometara ograde, ali oni koji se čvrsto odlučuju za ilegalni ulazak svejedno mogu ući na dijelovima gdje žice nema, ali i ući preko ili ispod žice koja nagrđuje krajolik", rekao je jedan sugovornik.

Vlada je potvrdila  da će "idućih tjedana" doći do postavljanja nove žice i obnove stare panelne ograde, ali u ministarstvu unutarnjih poslova odbijaju reći kad će se i gdje to točno dogoditi, prenosi televizija i dodaje da se radi o signalu da Slovenija neće dopuštati ilegalne migracije u Schengenski prostor.

Odlazeća vlada Mire Cerara je krajem 2015. počela postavljati prepreke zbog zaustavljanja velikog migrantskog vala u Europu. Od Mađarske, koja je također postavila prepreke na granici, tada je kupila 120 kilometara bodljikave žice.

Komentara 6

DA
DarthVader
18:09 28.08.2018.

Ovi nasi politicki tutleki neznaju odgovoriti na pravi nacin. Pitam se sta jos radimo u toj EU kad slovenci rade s nama sta ih volja. Koju katastrofalnu vladu mi imamo. Sramota.

IN
inbox
20:00 28.08.2018.

tako i treba

Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
22:54 28.08.2018.

U prilično uneređenoj državi Rvackoj i dan danas imamo tuđu vojsku i špijune koji nezakonito, bez pravnog osnova ne plaćajući naknadu za korištenje tuđeg, stalno prebivaju na sv. Geri. Do kada?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije