Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILIJUNSKI IZNOSI

Ivan Đikić objasnio velike troškove liječenja Mile Rončević

Ivan Đikić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
01.04.2019.
u 10:38

Riječ je o cjelogodišnjem tretmanu, postupku. I u tom postupku uključen je i ostanak pacijenta po godinu dana u bolnici, u vrlo skupim uvjetima, rekao je Đikić.

Cijela Hrvatska uključila se u prikupljanje novca za bolesnu djevojčicu Milu, za čije je liječenje potrebno astronomskih 18 milijuna kuna. Mnogi se pitaju zašto je potreban toliki iznos za spašavanje nečijeg života.

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić objašnjava kako taj iznos nije napuhan, javlja portal Vijesti.hr.

– Javnost mora znati da tu nije riječ samo o jednom lijeku ili o grupi lijekova. Radi se o cjelogodišnjem tretmanu, postupku. I u tom postupku uključen je ostanak pacijenta po godinu dana u bolnici, u vrlo skupim uvjetima i vrlo restriktivnim, zaštitnim uvjetima za pacijenta te sve dijagnostičke metode koje su individualne, cjelokupni terapijski postupak, uključujući i transplantaciju i sve to košta. I taj trošak izgleda javnosti jako, jako skup, ali to su realni troškovi medicinskog tretmana, koji bi bio vrlo sličan i u Europi, više od dva milijuna eura sigurno – pojasnio je Đikić.

Znanstvenik puno nade polaže u liječnike philadelphijske bolnice, no zdravstveno osiguranje ne pokriva nijedan trošak jer je ovdje riječ o eksperimentalnoj terapiji.

Ključne riječi

Komentara 106

DU
Deleted user
10:58 01.04.2019.

Realno je da liječenje košta. Plaćate skupe lijekove, skupe postupke i instrumente. I plaćate nečije znanje, zalaganje i odricanje da budu to što jesu. Svugdje osim u Hrvatskoj, tu rad medicinara ne košta ništa i svatko misli da ima samo tako pravo na nečije znanje. A malenoj želim svu sreću, apsolutno izlječenje i dug zdrav život. Idem uplatiti koliko mogu još jednom

DI
didokvatrič
11:55 01.04.2019.

Farmaceutskoj mafiji trebaju novci i exprimenti.Živor nije važan.

VU
vudcac
11:43 01.04.2019.

Nesto se iza ove akcije debelo kuha pazi 3...i slovima tri miliona dolara..... Koliko bih djece raznih vrsta oboljenja u Rvackoj sa ovolikim novcima moglo priskrbiti adekvatno lijecenje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije