Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova nedjelja

Igor Zidić o tome zašto se ne smatra dijelom desne scene, što sve čela posvojitelje, kako će Joe Biden utjecati na svijet...

Večernjakova Nedjelja
Foto: VL
18.09.2020.
u 17:49

Nedjelja Večernjeg lista čeka vas na kioscima 20. rujna u novom formatu i po staroj cijeni. Ne propustite osigurati si vrhunski sadržaj za cijelu obitelj!

Nova Večernjakova nedjelja, već se s početkom kolovoza kada je izišao prvi broj - udomaćila među svojim čitateljima, a danas mjesec dana od redizajna nedjeljnog izdanja koji se ciljano podijelio u lage, točnije cjeline - čitatelji ne prestaju s pohvalama.

Večernji list i ovog je puta, u svojoj Nedjelji napravio iskorak u uređivačkoj politici prepuštajući dio novinskog sadržaja u ruke gostujućih urednika - a za ovu nedjelju sadržaj koji će se moći pročitati uredio je naš poznati i cijenjeni znanstvenik Igor Rudan.

Ovog vikenda tako čitatelji ima priliku pročitati veliki, životni intervju Igora Zidića, povjesničara umjetnosti, pjesnika, likovnog kritičara i esejista iznimne biografije. Zidić je za Večernji otkrio zašto se nikad nije osjećao disidentom i zašto se ne smatra dijelom desne scene, nego se opisuje poput trijeznog, hrvatskog, tolerantnog političkog centra. U svojoj je ispovjesti ispričao našim novinarima i kako mu je ustaška policija uhapsila oca, a poslije su isto su učinili i partizani ‘45. te ga potjerali na prisilni rad.

Uz životni intervju tema ovoga broja jest posvojenje, pri čemu su Večernjakovi novinari otkrili što sve čeka potencijalne posvojitelje i zašto je više od tri tisuće djece bez roditeljskog doma.

U lagi kultura čitatelje očekuje intervju s izdavačem i osnivačem zagrebačke izdavačke kuće Sandorf, Ivanom Sršenom koji je otkrio kako se 15 godina borio za prava na objavljivanje autobiografije Franka Zappe, i zašto mu je Max Bunker, scenarist kultnog stripa Alan Ford, prijetio policijom.

U ovom broju analiziramo kuda će Ameriku povesti i kako će to utjecati na ostatak svijeta Joe Biden ako pobijedi Trumpa na američkim predsjedničkim izborim. Prisjećamo se i tragične sudbine jednog od najtrofejnijih hrvatskih sportaša svih vremena Matije Ljubeka kojega je hicima iz puške usmrtio šogor.

Za Nedjeljni Večernji govore i Branimir Stanić, novi glavni urednik Glasa Koncila, znanstvenik Hrvoje Tkalčić, režiser Jure Pavlović, te legendarni teniski trener Nikola Pilić.

Sve ovo i više pronađite u nedjelju 20. rujna, a čitajte cijeli tjedan.

Ključne riječi

Komentara 4

RI
rimac444
21:58 18.09.2020.

Igor Zidić jedan je od najvećih hrvatskih intelektualaca, moralna vertikala čovjek koji bi trebao biti ministar kulture

Avatar Vakserčina
Vakserčina
19:44 19.09.2020.

Dementni Biden će teško postati predsjednik.

DU
Deleted user
10:43 19.09.2020.

Nikad mi nije bilo jasno da Igor Zidic koji je toliko dobrog tog napravio za hrvatsku kulturu i van nasih granica, svi poznati muzeji ,aukcijske kuce u svijetu znadu tko je Igor Zidic da nije bio Ministar kulture.? gledlili smolili smo tko je sve bio na toj funkciji ,ocito nije odgovarao ni HDZ.-u i SDP-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije