Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ REMORKER

'Izvlačio sam novac po uputi Sapunara sve dok nismo provaljeni'

Josip Sapunar svjedočio u postupku protiv Božidara Kalmete i ostalih u aferi HAC-Remorker
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
16.11.2017.
u 10:00

Ispričao je kako se sa Sapunarom nalazio u Križanićevoj, gdje mu je ovaj davao naloge o tome kakve fakture treba napraviti.

– Ja sam se 2012. javio DORH-u jer sam osjećao da više nemam kamo. Ispričao sam im što sam znao o izvlačenju novca. Radili sam to po uputi Josipa Sapunara dok nismo provaljeni. Kazao je to Igor Premilovac koji je sjeo na klupu za svjedoke u nastavku suđenja Božidaru Kalmeti i ostalima optuženima u aferi HAC Remorker.

Ispričao je kako se sa Sapunarom nalazio u Križanićevoj, gdje mu je ovaj davao naloge o tome kakve fakture treba napraviti. 

– Sapunar je bio iznimno oprezan i ništa nije radio napismeno. Dao bi mi podatke, ja bih napravio fakturu i poslao je poštom. Kada bi vidio da je uplaćen novac, poslao bi ga u Austriju. Otišao bi tamo i podigao ga te umanjen za moj postotak predao Sapunaru. On novac nikada nije taknuo. Ja sam ga ostavljao pod tepihom i u sandučićima – kazao je Premilovac.

Josip Sapunar svjedočio u postupku protiv Božidara Kalmete i ostalih u aferi HAC-Remorker
1/7

I on i Sapunar bili su na početku postupka optuženi, no priznali su krivnju te su se nagodili s Uskokom. Prema optužnici iz Remorkera, tvrtke Igora Premilovca, izvlačen je novac iz HAC-a i s njim povezanih tvrtki.

Pogledajte uhićenja u akciji Agrokor:

Komentara 15

DO
doktorica
10:59 16.11.2017.

zanimljivo je da HDZ nije za ništa kriv,da nije proveo "pretvorbu",nije tajkunizirao Hrvatsku,da su svi pljačkaši ispali žrtve pol.progona itd.A od kuda im puste viletine,raskošni automobili,velebne vikendice ,jahte?!Došli kao golači ,sa ev. završenim pršut fakultetima ili čak samo sa KVKV ,a sada bogatuni.Da je pravde na Sudu svi bi trebali hoblati drvo u Lepoglavi i vratiti sve pokradeno!

GV
golub Vaso
11:07 16.11.2017.

kaljmeta nije ništa kriv, domoljubno je krasti

KO
kordunmoj75
12:50 16.11.2017.

Tako rade vladajuci lopovi,nema tragova,"posebno ovi iz HDZ-"nista neznam,nista nam ni je jasno,nista culi,nista vidjeli"koja banda vlada nasom drzavomBoze milostivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije