Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigle tri ponude

Institut IGH dao najnižu cijenu za nadzor radova na Pelješkom mostu - 49,3 mil. kuna

Pelješki most
17.01.2018.
u 07:30

Natječaj je objavljen potkraj rujna s rokom dostave ponuda 30. listopada, no žalbe su ga produljile dosad

U Hrvatskim cestama jučer su otvorene tri ponude za nadzor radova na Pelješkom mostu. Najnižu cijenu ponudio je konzorcij Instituta IGH-a, Centra za organizaciju građenja i Investinženjering u iznosu od 49,3 milijuna kuna. Ponuda njemačko-hrvatskog konzorcija tvrtki Krebs+Kiefer i Geoprojekt “teška” je 52 milijuna kuna dok je zagrebačka tvrtka Lipov gaj ponudila cijenu od 55,6 milijuna kuna. Procijenjena vrijednost tih radova je 53,5 milijuna kuna.

Natječaj za nadzor radova na Pelješkom mostu objavljen je potkraj rujna s rokom dostave ponuda do 30. listopada. No zbog žalbi potencijalnih ponuđača, prvo španjolskih tvrtki IDP i Eptise a zatim Lipova gaja, rok za dostavu ponuda bio je produljen sve do 16. siječnja. Španjolci se na kraju nisu ni javili na natječaj, a Lipov gaj ponudio je najveću cijenu nadzora od tri pristigle ponude. Rok za žalbe na postupak otvaranja ponude je 10 dana od njihova otvaranja. Nakon što Hrvatske ceste odluče o izboru, oni koji ne budu izabrani imat će pravo žalbe. Bude li žalbi, cijeli postupak izbora nadzornika mogao bi biti završen na proljeće, kad se i očekuje početak gradnje Pelješkog mosta, a za to je potrebno ugovoriti i nadzor.      

Pelješki most
1/13
Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
10:18 17.01.2018.

Igh ce nadzirati Kineze???????

FO
FONZA
17:47 17.01.2018.

Po ovim budalastim komentarima - izgleda da nebi nadzora trebalo ni biti.....naprijed IGH....a da je bilo pameti sada bi hrvatske firme i most gradile.....

SJ
Sve je uzalud
13:07 19.01.2018.

....mogli su nam kao pride ili žuntu ,žlundru.................napraviti Čiovski, zapravo od materijala koji ostane od pelješkog mosta....slabo se naši pogađaju naravno kad nije njihova lova.............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije