Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova dionica

IGH će graditi autocestu, a onda žele i podružnicu u Rumunjskoj

Predsjednik uprave IGH Oliver Kumric i Luka Bebic
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
18.06.2019.
u 10:12

Širenje poslovanja tvrtka kojoj je na čelu Oliver Kumrić fokusira se na rumunjsko tržište

Institut IGH odabran je kao nominirani projektant zajedno s rumunjskom građevinskom tvrtkom Constructii za projektiranje i završetak izgradnje 26 kilometara nove autoceste na dionici 3C: Suplacu de Barcău – Borș autoceste Brașov – Oradea.

U IGH-u navode da je naručitelj tog posla rumunjska Državna uprava za upravljanje cestovnom infrastrukturom, a projekt se najvećim dijelom financira iz fondova EU. Ukupna vrijednost posla je 76,4 milijuna eura, dok vrijednost ugovora za IGH iznosi 3,43 milijuna eura. Potpis ugovora očekuje se nakon žalbenog roka od 10 dana, a početak provedbe ugovora tijekom ljeta. Rok za projektiranje je šest mjeseci, a za gradnju 24 mjeseca.

U IGH kažu da im je neko vrijeme fokus na Rumunjskoj i to nakon što su proveli analizu tržišta, tokova investicija međunarodnih institucija i planova EU koji se tiču daljnje izgradnje infrastrukture. Dugoročni im je plan otvaranje rumunjske podružnice. IGH već ima podružnicu u Gruziji. Cilj tvrtke je da do 2023. više od 50 posto prihoda ostvaruje iz inozemnih podružnica. 

Komentara 2

TO
toljaga22
11:31 18.06.2019.

projektirati valjda, ne graditi

Avatar future Gohan
future Gohan
12:13 11.07.2019.

Rumunjska i Bugarska su postale Amerika za Rvacku... s kim da se sad uspoređujemo? Najsiromašnija država EUa, ništa se ne gradi, ustvari Pelješki most, no parama iz EU i grade Kinezi, još i na crno, ostao je samo siromašni region izvan EU gdje možemo se uspoređivati, bravo, bravo Vlade Uhljebistana...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije