Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAŽE DA IMA DOBAR RAZLOG

Načelnik općine ugovarao poslove sa svojom tvrtkom: Iznajmljivao hostel i zarađivao

Pićan
Foto: Općina Pićan
15.11.2018.
u 17:05

Kaže da je sve radio za dobrobit Općine, jer je za vrijeme održavanja manifestacije Legendfest trebalo negdje smjestiti goste i glumce koji su sudjelovali na tom događaju

Protiv Ivana Frankovića, IDS-ovog načelnika Općine Pićan, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak zbog sumnje da je kao načelnik Općine sklapao direktne poslove s tvrtkom koja je u njegovom vlasništvu

Povjerenstvo istražuje međusobni odnos pićanskog načelnika i Obrta za završne radove u građevinarstvu i ugostiteljstvu Pedena, koji je u njegovom stopostotnom vlasništvu. Frankovića se tereti što je Općina izravno stupala u poslovne odnose s Pedenom, a radilo se o pružanju usluga noćenja za vrijeme manifestacije Legendfest, piše Glas Istre.

Franković će, prema prijavi, morati obrazložiti poslovni odnos s obrtom Pedena, odnosno ugovore od 31. srpnja 2011. godine (iznos od 14.760 kuna), 31. srpnja 2012. godine (iznos od 18.625 kuna) i 30. srpnja 2013. godine (iznos od 21.250 kuna). Optužuje ga se da je kao prvi čovjek Pićna, a istovremeno i vlasnik Pedene, sam sa sobom sklapao poslove pružanja usluge smještaja i tako zaradio skoro 55 tisuća kuna.

Prema hrvatskom zakonu, poslovni subjekt u kojem dužnosnik ima 0,5 posto ili više udjela u vlasništvu, ne može stupiti u odnos s tijelom javne vlasti u kojem taj isti dužnosnik obnaša dužnost, niti smije biti član zajednice ponuditelja ili podisporučitelj u tom poslovnom odnosu, a Franković je kao stopostotni vlasnik "debelo" premašio zakonski dopustiv postotak.

Sam Franković ništa u ovom slučaju ne smatra spornim i ne osjeća se krivim

Kaže da je sve radio za dobrobit Općine, jer je za vrijeme održavanja manifestacije Legendfest trebalo negdje smjestiti goste i glumce koji su sudjelovali na tom događaju. Nije mu sporno što je novac zaradio baš on. Kazao je da je bio primoran učiniti, jer na području Pićna nije bilo smještaja, pa je goste smjestio u svoj hostel s dvadesetak soba, zaključuje Glas Istre

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar rubinet
rubinet
18:06 15.11.2018.

nemrem bilivit da IDSovac to radi...

DU
Deleted user
18:09 15.11.2018.

Da nije možda levičar, zabrinut što nitko ne pomaže gladne i siromašne??????

Avatar YUKA1962
YUKA1962
18:07 15.11.2018.

....samo jedan u nizu od mnogih u Lijepoj našoj koji su znali,mogli i htjeli iskoristiti svoj položaj!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije