Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

IDS: Obavijesni razgovor u maniri metoda zastrašivanja

15.12.2008.
u 19:13

Je li s Damirom Kajinom obavljen obavijesni razgovor ili tek razgovor, pita IDS, ali nakon potvrde iz Policijske uprave istarske da je obavljen obavijesni razgovor po nalogu Općinskoga državnog odvjetništva iz Pazina, i Istarski demokratski sabor se javio priopćenjem.

IDS osuđuje pritisak policije na Damira Kajina, a stil kojim je policija obavijestila javnost o obavijesnom razgovoru pripisuje ispolitiziranošću policije koja radi pod dirigentskom palicom HDZ-ovih moćnika.

- Pitamo ministra Tomislava Karamarka je li to način kojim želi depolitizirati policiju? Zar policija mora reagirati na javne (ili polujavne, da ne kažemo konspirativne) apele iz istarskog HDZ-a? - piše u IDS-ovu reagiranju. Stranka smatra da je skandalozna činjenica da Marino Roce, tajnik istarskog HDZ-a, može instruirati organe vlasti u kojem smjeru treba ići istraga te koga treba ispitati.

- Ovakav je policijski pritisak na čelnike IDS-a u maniri metoda zastrašivanja koje je HDZ koristio protiv IDS-a 90-ih godina. To nećemo tolerirati - poručuju iz IDS-a. Damir Kajin, ocjenjuju u ovoj stranci, nije bio na obavijesnom razgovoru nego je s njim telefonski razgovarao Dragutin Cestar, načelnik krim-policije u Istri, o bombaškom napadu u Pazinu. Za sve vrijeme trajanja razgovora Kajinu se nije dalo do znanja da se radi o obavijesnom razgovoru i to je ono što IDS drži nekorektnim.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije