Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi biser srpskog liječnika:

'Idite vani i zarazite se. Čuvati se trebaju samo stariji od 65, ali samo do lipnja'

Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL
06.05.2020.
u 15:44

Nakon što je prvo demantirao opasnost koronavirusa, a zatim potpuno promijenio priču i rekao da će isti virus pobiti pola zemlje, Nestorović je danas izjavio da je vrijeme da svi stanovnici Srbije izađu vani i inficiraju se kako bi stekli imunitet

Kontroverzni liječnik Branimir Nestorović, član srbijanskog stožera za koronu, ponovno se našao u centru pozornosti zbog jedne svoje bizarne preporuke. Nakon što je prvo demantirao opasnost koronavirusa, a zatim potpuno promijenio priču i rekao da će isti virus pobiti pola zemlje, Nestorović je danas izjavio da je vrijeme da svi stanovnici Srbije izađu vani i inficiraju se kako bi stekli imunitet. Čuvati se trebaju samo stariji od 65, kaže, ali samo do početka ili eventualno sredine lipnja

- Ovo nije više onaj virus od prije dva mjeseca, već dva tjedna nemamo teške pacijente. Prolaskom kroz veliki broj ljudi on je oslabio. Mi na svakog oboljelog imamo 50 onih koji su bili inficirani a nisu imali nikakve simptome. Ne vjerujem da će doći do drugog vala - rekao je dr. Nestorović gostujući na Prvoj TV, prenosi Blic.

Rekao je i da će 15. lipnja koronavirus nestati iz Srbije.

- Ja sam zagovarao da dođe do otvaranja škola, djeca trebaju izaći i inficirati se. Zasad, do 1. lipnja, eventualno do 15. moraju se paziti samo stariji od 65 godina - kazao je.

Na pitanje je li sada ipak rano za opuštanje, odgovorio je da misli da se virus više neće pojavljivati u Srbiji.

- Zatvaranje na početku je bila odlična stvar i dalo je rezultate. Sve zemlje koje su tako uradile dobro su prošle. Švedska, koja je postupila na potpuno drugačiji način sada ima 5000 mrtvih. To nije uspjeh i pokazalo se da su pogriješili u procjenama - objasnio je dodajući da će u Srbiji ljudi od 1. lipnja moći ponovno u kina i kazališta, a od 15.6. će se, kaže. "ponovno svi ljubiti tri puta".

Ključne riječi

Komentara 6

KU
kukie
02:35 07.05.2020.

milanovicev doktor

DA
dalmatinac44
21:21 06.05.2020.

Covjek je puno optimisticniji od nasih tzv "strucnjaka"depresivaca i puno bolje pojasnjava situaciju koliko god to izgledalo cudno.

MA
Mama
20:04 06.05.2020.

njima nikad dosadno,reality država

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije