Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo strpljenje

Idete na put za uskrsne blagdane, provjerite kada se očekuju najveće gužve

gužve
Borna Filic/PIXSELL/Ilustracija
19.04.2019.
u 07:21

HAK je na svojim stranicama objavio prometnu prognozu za uskrsne blagdane

Gust promet na graničnim prijelazima, mnogim gradskim prometnicama, ali i glavnim cestovnim pravcima očekuju nas danas, osobito u poslijepodnevnim satima i to na A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora te autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka. Slično će biti i na Ličkoj magistrali (DC1), Jadranskoj magistrali (DC8) kao i na prilazima turističkih središta duž obale, a posebice u Istri i Dalmaciji, objavio je HAK.

Osim poteškoća na graničnim prijelazima, trajektna pristaništa također bit će mjesta gdje se očekuje pojačan promet i moguća čekanja. Osobito na sjevernom Jadranu, u pristaništima Brestova, Valbiska, Stinica i Prizna te u lukama u Zadru i Splitu.

Na Uskrsni ponedjeljak, 22. travnja, ponovno nas očekuju zastoji na graničnim prijelazima u smjeru Slovenije, na prijelazima sa Srbijom (Bajakovo) i Bosnom i Hercegovinom (Slavonski Brod, Stara Gradiška, Maljevac, Županja, Metković). Pojačan promet i gužve bit će izraženije sredinom i krajem dana zbog povratka prema svojim domovima.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bregana i dalje prema Sloveniji, ali i autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb prema unutrašnjosti. Na prilazima gradu Zagrebu, na naplatnim postajama Lučko i Zagreb-istok, kao i na zagrebačkoj obilaznici (A3), posebice krajem dana, moguće su gužve i kraća čekanja.

Zabrane za teretna motorna vozila iznad 7,5 t najviše dopuštene mase bit će u petak, 19. travnja i u subotu, 20. travnja od 15 do 23 sata, kao i na Uskrsni ponedjeljak, 22. travnja od 14 do 23 sata. Zabrana se odnosi na važnije državne ceste, između kojih ističemo Jadransku magistralu (DC8) cijelom dužinom, dok zabrane nema na autocestama, kao niti na državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali. Sve detalje o zabranama kao i popis cesta na koje se zabrana odnosi možete naći na stranicama HAK-a.

"Hrvatski autoklub stoji na usluzi svim vozačima u dane blagdana. Naši mehaničari i vozači vučnih službi dežurat će danonoćno, a pozivom na broj 1987, svaki vozač u nevolji dobit će pomoć na cesti u slučaju kvara vozila. Informacije o stanju u prometu na cestama može se dobiti na broj telefona 072 777-777, čuti na drugom programu Hrvatskog radija, pronaći na internetskoj stranici (www.hak.hr), Facebook stranici i u aplikaciji za pametne telefona, Android, iOS i Windows operativne sustave", stoji u obavijesti HAK-a.

Video: Ostala u čudu kada je vidjela što vozač radi

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije