Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žrtve rata

Identificirano 20 osoba iz '91. i '95., još se traga za 1600 nestalih

ekshumacija gračani (1)
Foto: Anto Magzan/Pixsell
17.12.2014.
u 00:15

Posmrtni ostaci pronađeni su u Šibensko-kninskoj, Ličko-senjskoj, Sisačko-moslavačkoj, Zadarskoj i Brodskoj-posavskoj županiji

Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu identificirani su posmrtni ostaci 20 osoba ekshumiranih iz pojedinačnih i zajedničkih grobnica nastalih nakon humane asanacije 1995. godine.

Posmrtni ostaci dviju osoba odnose se na prijelaz sa 1991. na 1992. godinu na području Kukunjevca, a posmrtni ostaci 18 osoba na 1995. godinu, i to tri osobe iz Zadarske županije, četiri osobe iz Šibensko-kninske županije, dvije osobe iz Ličko-senjske županije, četiri osobe iz Sisačko-moslavačke županije, tri osobe iz Karlovačke županije i dvije osobe iz Brodsko-posavske županije.

Identifikaciji su nazočili pomoćnik ministra na čelu Uprave za zatočene i nestale Ivan Grujić i članovi obitelji identificiranih osoba. Nakon današnje identifikacije pri Upravi za zatočene i nestale Ministarstva branitelja i dalje se traži 1600 nestalih osoba.

>>Održana identifikacija posmrtnih ostataka 19 osoba

>>U Gračacu ekshumirani ostaci 19 članova hrvatske obitelji Ivezić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije