Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 20 pristiglih

Identificirani posmrtni ostaci 18 osoba iz zajedničkih grobnica

identifikacija,predrag matić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/9
16.12.2013.
u 15:41

Posmrtni ostaci dviju osoba ekshumirani su na području Sisačko-moslavačke, dviju osoba na području Brodsko-posavske, 7 osoba na području Zadarske, 5 osoba na području Šibensko-kninske te dviju osoba na području Splitsko-dalmatinske županije.

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva branitelja na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu organizirala je identifikaciju posmrtnih ostataka 20 osoba ekshumiranih iz zajedničkih grobnica nastalih nakon humane asanacije 1995. godine. Prilikom identifikacije konačno su identificirani posmrtni ostaci 18 osoba, priopćilo je Ministarstvo branitelja.

Ministar je svim okupljenim članovima obitelji u ime Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva branitelja izrazio najdublju sućut te naglasio: - Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu branitelja je jednako stalo do svih žrtava. Ova hrvatska Vlada ne pravi i ne želi praviti razliku među žrtvama. S jednakim se pijetetom odnosimo prema svim žrtvama i tako ćemo činiti sve dok ne pronađemo i posljednju nestalu osobu - kazao je ministar Predrag Matić.

Posmrtni ostaci dviju osoba ekshumirani su na području Sisačko-moslavačke, dviju osoba na području Brodsko-posavske, 7 osoba na području Zadarske, 5 osoba na području Šibensko-kninske te dviju osoba na području Splitsko-dalmatinske županije.

Nakon provedene identifikacije, Uprava za zatočene i nestale Ministarstva branitelja još uvijek traga za 1665 nestalih osoba, od kojih su 947 osobe nestale 1991/92. godine, dok se iz 1995. nestalima vodi još 718 osoba.

>>Dovršena identifikacija posmrtnih ostataka deset žrtvava

Komentara 4

Avatar Riesenschnauzer
Riesenschnauzer
16:15 16.12.2013.

I sto na sve to kaze Pupovac? kako je tesko zivjeti u HR?

DU
Deleted user
16:33 16.12.2013.

Stvarno svašta. Zar je žrtva bradatog teroriste jednaka žrtvi djječaka od 16 godina likvidiranog na Ovčari? Ova Vlada uništava i zadnju vjeru da su normalni.

ĆA
ćaćaća
16:38 16.12.2013.

a rodbinu su došli obići partijski komesari jugonostalgičari..al smo jadan narod..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije