Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRADALO 14 OSOBA

Identificirane prve žrtve terorističkog napada u Sankt Peterburgu

Rusija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
04.04.2017.
u 23:55

Kirgistanska služba sigurnosti priopćila je da je glavni sumnjivac Akbarzhon Jalilov, rođen u Oshu 1995., koji je dobio rusko državljanstvo.

Identificirane su prve žrtve eksplozije u metrou u Sankt Peterburgu, a istražitelji rade na utvrđivanju identiteta napadača, prenosi u utorak BBC.

U eksploziji koja se dogodila u ponedjeljak poginulo je 14 ljudi, a gotovo 50 je ozlijeđeno.

Istražitelji sumnjaju da bi mogla biti riječ o samoubilačkom bombaškom napadu, a glavni sumnjivac je Kirgistanac Akbarzon Džalilov.

Ruski mediji prenijeli su da je jedna od žrtava, Irina Međanceva, stradala pokušavajući zaštiti kćer od eksplozije. Međanceva (50) je umrla u vozilu hitne pomoći, a njezina kći Jelena (29) zbrinuta je u bolnici i u stabilnom je stanju.

Mežu žrtvama je i Dilbara Alijeva (20) iz Azerbajdžana, koja je u bolnici podlegla ozljedama.

Najstarija žrtva je Jurij Nalimov (71), a među najmlađima je 18-godišnja Ksenija Maljukova, objavili su istražitelji.

Kirgistanska služba sigurnosti priopćila je da je glavni sumnjivac Akbarzhon Jalilov, rođen u Oshu 1995., koji je dobio rusko državljanstvo.

Njegovo ime poslije su potvrdili ruski istražitelji, dodajući da je podmetnuo i drugu bombu koja nije eksplodirala.

Još nijedna skupina nije preuzela odgovornost za napad.

>> Rusija slavi ovu majku: Žrtvovala život za život kćeri u bezumnom napadu u metrou

>> Broj žrtava porastao na 14, napadač je mladi Kirgistanac Akbarzon Džalilov

Komentara 2

GO
gooniegoogoo
06:54 05.04.2017.

Za to vrijeme u Švedskoj ilegalni imigrant prebio tri policajke, a one ga pustile da mirno ode, Dobrodošli je ujutro podmetnuo požar, a javljeno je i da je agresivan i da baca predmete, razbija automobile i slično pa su pozvanii zaštitari i policija. Kako švedska policija zapošljava po spolnim, rasnim, rodnim i inim kvotama, svi policajci na sceni su bile žene. Muškarac prvo razbija automobile, potom dohvati nekakvu šipku i kamenje i njime napada policajke te razbija njihov auto. One su ga pokušale savladati, no bezuspješno, zadobivši pritom par ozbiljnih udaraca bez da su uopće pokušale uzvratiti. U jednom trenutku im pomaže četvrta osoba, koja uspijeva imigranta srušiti na zemlju, ali su ga one potom otjerale i nastavile se same natezati s imigrantom, pri čemu on jednu nokautira. Potom uzima kamenje iz obližnjeg jarka, a one bježe na sigurnu udaljenost i ostaju tamo. Zatim razbija kamenjem policijski Volvo, i nakon toga se polako udaljava s rukama u džepovima, laganim korakom, a policajke nakon nekog vremena, kad je on već bio na sigurnoj udaljenosti, kreću za njim, također bez žurbe. Sredstva prisilie? vi se šalite! Švedska sam nek i dalje bude u prvoj brzini:) P.S. imate filmić na netu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije