Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković nakon sjednice GSV-a:

'Idemo s prijedlogom neradne nedjelje, to je potez u duhu naše tradicije i kulture'

Zagreb: Održana sjednica Gospodarsko socijalnog vijeća
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
17.05.2021.
u 13:42

Ovaj prijedlog je balansiraniji i primjereniji nego što su bili različiti prijedlozi u prošlosti, kaže premijer

Premijer Andrej Plenković obratio se medijima nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća.

– Održali smo sjednicu Gospodarskog vijeća. Najvažnije je da smo raspravili tri važne teme. Ministar Aladrović i ja dali smo izvješće o socijalnom summitu koji je održan u Portu. Hrvatska je u proteklih 15-ak mjeseci s čvrstim angažmanom očuvala radna mjesta – rekao je Plenković.

Razgovaralo se i o državnim potporama poduzetnicima i ulagačima.

– Druga tema bila je pitanje smjernica za regionalne državne potpore na temelju dokumenta Komisije. Hrvatska je bila podijeljena na dvije regije, kontinentalnu i jadransku. Potpore su bile za sve jednake. Napravili smo novu statističku kartu Hrvatske, podijeljena je na jadransku, panonsku Hrvatsku, sjever Hrvatske te na Grad Zagreb. U panonskoj Hrvatskoj potpore idu s 25 posto na 50, u sjevernoj Hrvatskoj isto, u jadranskoj na 40, u Gradu Zagrebu s 25 na 35. Sve regije su dobitnici, koristi za ulagače bit će veće. Ovaj intenzitet se za 10 posto diže kada je riječ o srednjim i malim poduzetnicima. Slično je na natječajima u vezi s energetskom učinkovitosti – kazao je Plenković.

– Treća tema bio je Zakon o trgovini. Danas smo o tome razgovarali sa sindikatima i poslodavcima. Tri su temeljena načela. Prvo da se zabrani rad nedjeljom, no da se omogući do 16 nedjelja u godini, time vodimo računa o Hrvatskoj kao o turističkoj zemlji. Ovo je potez koji je u duhu naše tradicije i kulture i koji je dobar za nukleus hrvatskog društva, a to je hrvatska obitelj – kazao je Plenković.

– Ovaj prijedlog je balansiraniji i primjereniji nego što su bili različiti prijedlozi u prošlosti – dodao je.

Ključne riječi

Komentara 35

AA
aabbcc
20:11 17.05.2021.

Zabraniti rad trgovinama nedjeljom a trgovci taj dan neka idu raditi na ispomoc u birtijama i sve štima u duhu naše tradicije i kulture!.

KV
ka-vuk
14:06 17.05.2021.

Sto god da das nevalja. Nikad s nicim zadovoljni.

SI
SinoviOluje
14:30 17.05.2021.

Za komunisticke neradmike je svaki dan-neradni..."studenti filozofije" i komunikolozi (lazovi u prijevodu)......Sorosevo gojenče....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije