Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokrenuta istraga

Ide u zatvor: Krijumčar iz Konga krio migrante u prtljažniku, obećali mu 10 tisuća eura

Pulski zatvor
Dusko Marusic/PIXSELL
26.11.2020.
u 16:14

Istražni sudac prihvatio je prijedlog DORH-a te osumnjičenom krijumčaru zbog opasnosti od bijega odredio istražni zatvor.

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi pokrenulo je istragu protiv 21-godišnjeg državljanina Konga, kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj.

Mladić se, sumnjaju, bavio krijumčarenjem ljudi. Uhvaćen je dok je u prtljažniku prevozio dvojicu državljana Egipta i Bangladeša, koje je u noći sa subote na nedjelju u Lužanima kod Slavonskog Broda ukrcao u prtljažnik Mercedesa belgijske registracije. Prevozio ih je na neutvrđenu lokaciju, a za troškove puta dobio je 650 eura.

- Osnovano se sumnja da ih je, svjestan da prijevozom u tom vozilu, koje nije namijenjeno prijevozu osoba te je bilo bez ventilacije, sjedala i sigurnosnih pojasa, ugrožava njihovo zdravlje i živote, prevozio na neutvrđenu lokaciju gdje je po završenom prijevozu trebao dobiti deset tisuća eura. Osumnjičenika su u njegovoj namjeri uočili i zaustavili policijski službenici u mjestu Završje - navodi se u priopćenju DORH-a.

Istražni sudac prihvatio je prijedlog DORH-a te osumnjičenom krijumčaru zbog opasnosti od bijega odredio istražni zatvor.

Ključne riječi

Komentara 1

VO
Volimcrnepite
17:19 26.11.2020.

Oženiti će bjelu Hrvaticu i ostati živjeti sretno u hr ,dobiti djecu ,napuniti još koju bjelkinju i dobiti stan od države uz potporu EU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije