Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loše zdravlje

ICTY bi mogao odustati od nekih optužbi protiv Ratka Mladića

ratkomladic
Screenshot Haški sud
Autori: mf/VLM, IČ/VLM
19.10.2011.
u 20:11

S obzirom da se Mladiću zdravstveno stanje pogoršalo tužitelji su izrazili zabrinutost hoće li on uspjeti izdržati tako dug i složen proces

ICTY bi mogao odustati od nekih optužbi protiv Ratka Mladića kako bi ubrzao sudski proces koji se vodi protiv njega. Izjavio je to tužitelj međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije Serge Brammertz. Dodao je kako ne razmatraju odustajanje od cjelokupnih dijelova optužnice nego smanjivanje broja pojedinačnih dijelova, prenosi HRT.

S obzirom da se Mladiću zdravstveno stanje pogoršalo tužitelji su izrazili zabrinutost hoće li on uspjeti izdržati tako dug i složen proces.

U razgovoru sa stranim dopisnicima u Haagu, Brammertz je izjavio da čeka puno izvješće o tome gdje se Mladić godinama skrivao i tko mu je pomagao.

- Očekujem da budem potpuno obaviješten kada posjetim Beograd početkom studenog - rekao je Brammertz, javlja agencija Beta, dodajući kako će tužitelj posjetiti Beograd prije podnošenja šestmjesečnog izvješća Vijeću sigurnosti UN.

Brammertz je istaknuo kako želi doznati gdje se Mladić točno skrivao zadnjih godina kako bi "znali jesu li ga oni koji su bili zaduženi za traženje ozbiljno tražili ili ne".

Komentara 212

NI
nidzo
23:21 19.10.2011.

Ma kakvi buraz kako bi neki rekli bosancima se nevide ni pete kolko su se turcima zavukli u bulju... neznam samo kad igra bih zasto nose tueske zastave...

NI
nidzo
23:38 19.10.2011.

buahaha penicilin i aspirin....

OB
-obrisani-
01:14 20.10.2011.

Prečanine Što je to bosna još nisi odgovorio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije