Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠIO U KARANTENI

Iako pozitivan na Covid-19 obilazio je terase ugostiteljskih objekata u Vinkovcima

Zagrepčani nakon tri mjeseca ponovo uživaju u kavi na terasama kafića
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/2
12.03.2021.
u 10:16

S obzirom da je postojala bojazan kako će 47-godišnjak nastaviti s kršenjem izrečene mjere samoizolacije, na prijedlog policije, državni inspektorat je rješenjem 47-godišnjaku odredio posebnu mjeru – smještanje u karantenu u vremenu od 3. do 10. ožujka.

Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom iz Vinkovaca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Njemu je 25. veljače, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, na graničnom prijelazu Tovarnik određena mjera samoizolacije na adresi prebivališta u Vinkovcima u trajanju od 25. veljače do 7. ožujka. Prilikom postupanja po dojavi o nasilju u obitelji u obiteljskoj kući 47-godišnjaka, koje je zabilježeno 28. veljače, brzim antigenskim testom u vinkovačkoj bolnici utvrđeno je kako je 47-godišnjak pozitivan na COVID-19.

Potom je 1. ožujka, zbog dolaska 47-godišnjaka na terasu ugostiteljskog objekta u  Vinkovcima intervenciju policije zatražila vlasnica ugostiteljskog objekta znajući da je pozitivan na COVID-19. Do dolaska policije, 47-godišnjak se vratio na adresu prebivališta.

- Provodeći nadzor poštivanja određene mjere samoizolacije, policijski službenici nisu zatekli 47-godišnjaka na adresi određene samoizolacije ni 2. ožujka, nego su ga naknadno pronašli ispred terase drugog ugostiteljskog objekta u Vinkovcima u visokom stupnju alkoholiziranosti. Policijski službenici su ga, uz korištenje odgovarajuće zaštitne opreme, prevezli u bolnicu Vinkovcima, navode iz policije.

S obzirom da je postojala bojazan kako će 47-godišnjak nastaviti s kršenjem izrečene mjere samoizolacije, na prijedlog policije, državni inspektorat je rješenjem 47-godišnjaku odredio posebnu mjeru – smještanje u karantenu u vremenu od 3. do 10. ožujka. Po proteku karantene, policija je 11. ožujka nad 47-godišnjakom provela kriminalističko istraživanje.

-Zbog dovođenja u opasnost od širenja zarazne bolesti među ljudima, protiv 47-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti. Protiv njega je podnijeta i kaznena prijava za kazneno djelo Tjelesna ozljeda počinjeno 28. veljače na štetu 48-godišnjakinje, koja je tom prilikom lakše ozlijeđena, izvijestila je PU. 

Komentara 1

AA
aabbcc
11:03 12.03.2021.

Pa sta nema problema ni frke ako je covjek držao rastojanje, ako isti nije imao temparaturu 48 sati može da ide i na posao tako stoji u Svedskim pisanim ljekarskim upustvima za koronu..Usput ako može u kafanu nije mu nista, zdrav je ! (Masku ne treba nositi to je u Svedskoj glupost, kako da ozdravi pod maskom ?)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije