Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO IDE U AMERIKU U POSJET

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dobila više ponuda za posao

26.02.2020.
u 13:01

Želi što prije naći aranžman koji bi podrazumijevao povremeni angažman i predavanja, od tjedan dva do najdulje jednog semestra, kako bi proračun što prije rasteretila troška svojih mjesečnih primanja, tvrdi naš izvor

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dosad je dobila nekoliko poslovnih ponuda, ali stižu i nove. Njeno skoro privatno putovanje u SAD kćerki koja studira u Harvardu izazvalo je, pak, spekulacije da će jednim dijelom zasigurno biti vezano i uz njenu buduću karijeru.

Poznato je, naime, da joj je američki Brookings institut sa sjedištem u Washingtonu već dao ponudu, i to vrlo konkretnu s definiranim godišnjim primanjima. Radi se o jednom od najuglednijih liberalnih think tankova, koji postoji dulje od 100 godina, a okuplja tristotinjak međunarodnih stručnjaka. Od 2017. ga vodi umirovljeni američki general John Allen kojeg je Kolinda Grabar-Kitarović kao predsjednica primila 2015. u ulozi posebnog izaslanika predsjednika SAD-a za globalnu koaliciju u borbi protiv Islamske države. U rujnu 2018., pak, Allen je bivšu hrvatsku predsjednicu ugostio u svom institutu.

Međutim, bivša predsjednica, koja je sličnu poslovnu ponudu dobila i sa sasvim drugog kraja svijeta, trenutno nije zainteresirana za trajni angažman na američkom institutu. Iako će, kako nam kaže naš izvor, nastojati što prije pronaći poslovnu kombinaciju koja bi joj omogućila da ugasi trenutno aktivnu opciju prema kojoj pola godine dobija plaću od 24.000 kuna, zatim još šest mjeseci po 50 posto tog iznosa.

- Da, jako je zainteresirana da što prije nađe aranžman koji bi podrazumijevao povremeni angažman i predavanja, od tjedan dva do najdulje jednog semestra, kako bi proračun što prije rasteretila troška svojih mjesečnih primanja - tvrdi naš izvor.

Bivša predsjednica, prema tim informacijama, do daljnjeg ostaje u Hrvatskoj, gdje će zahvaljujući svojoj prethodnoj funkciji imati svoj ured. I to u sklopu državne rezidencije u Visokoj na što, uz dva službenika, vozača i službeni automobil, ima pravo pet godina.

GALERIJA Državna rezidencija u Visokoj ulici na Gornjem gradu

1/6

 

Ključne riječi

Komentara 6

IV
ivicin
15:08 26.02.2020.

da ne bude po onoj mogla nije htjela...

HŽV
13:35 26.02.2020.

A ko će da nam peva?

TM
trade_mark
16:46 26.02.2020.

hahaha... pa naravno da je odbila ponude za posao. zašto bi radila ako može biti "bivša predsjednica" i parazitirati na našoj grbači još nekoliko godina. hahaha, hrvatsko domoljublje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije