Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrućina u Australiji

I zmije traže osvježenje: Evo gdje se skrivaju od rekordnih temperatura

piton
Foto: Screenshot Facebook
30.01.2019.
u 13:15

Jedan piton zavukao se u tuš-kabinu, a drugi je osvježenje potražio u WC školjci

Australci su već naviknuli na opasne zmije koje im se zavlače u dvorišta i domove. No u Australiji je trenutačno toliko vruće da zmije traže hladna mjesta na koja bi se mogle sakriti, a najčešće je to ispod hladnjaka, roštilja, iza vanjske jedinice klime, a u posljednje vrijeme počele su se zavlačiti u kupaonice, piše The Washington Post.

Luke Huntley, hvatač zmija iz Queenslanda, susreo se s nekoliko zmija koje su osvježenje potražile upravo u kupaonicama.

Prošli tjedan iznosio je dva metra dugačkog pitona koji se zavukao u tuš-kabinu i popeo na tuš kako bi pobjegao od vrućine, ali i pronašao vodu. Nekoliko dana ranije izvukao je manju zmiju koja se skrila u WC školjku.

– Kad su vrući dani i suho vrijeme, ove zmije traže osvježenje jednako kao i mi – napisao je na svojoj Facebook stranici.

Nedavno je jedna žena iz Brisbanea sjela na zahodsku školjku, a da prije toga nije pogledala u nju. Kada je sjela, na koži je osjetila lupkanje. Brzo je ustala i imala je što vidjeti. U školjci se skrivao piton koji je gledao ravno u nju.

Prošloga četvrtka u Adelaideu na jugu Australije izmjerena je temperatura od 46 stupnjeva Celzijevih, dok su preko noći temperature na jugu zemlje 35 stupnjeva.

Prosječna temperatura u Australiji porasla je za oko 2 stupnja od 1910. godine zbog čega dolazi do češćih toplinskih valova i teških suša.

S toplijim vremenom i višim temperaturama sve je više zmija po dvorištima pa ne čudi da se iz dvorišta sele na hladnija mjesta.

VIDEO Evo što se dogodi kada se igrate sa zmijom

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:03 30.01.2019.

Globalno zahladjenje.

KO
kodifan
17:22 30.01.2019.

zmija..jedna od najplašljivijih životinja na planeti a kod ljudi izaziva strah i gađenje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije