Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protest na ulici

I Zekanović putuje u Marakeš prosvjedovati protiv potpisivanja sporazuma o migrantima

Hrvoje Zekanović
Patrik Macek/PIXSELL
05.12.2018.
u 12:02

Ogorčen je, pojasnio je, što Sabor nije raspravljao o tom sporazumu, iako je takav prijedlog službeno dan, a muči ga i što ne znaju stav predsjednice RH Kolinde Grabar - Kitarović o sporazumu

HRAST-a Hrvoje Zekanović najavio je danas da 10. i 11. prosinca putuje u Marakeš kako bi s još dvojicom kolega iz građanske inicijative Hrvatski bedem prosvjedovali protiv prihvaćanja UN-ovog Globalnog kompakta za sigurne, uredne i regularne migracije, poznatijeg kao Marakeški sporazum.

Ogorčen je, pojasnio je, što Sabor nije raspravljao o tom sporazumu, iako je takav prijedlog službeno dan, a muči ga i što ne znaju stav predsjednice RH Kolinde Grabar - Kitarović o sporazumu. Zbog svega najavljuje da će nezadovoljstvo u Marakešu izraziti protestima na ulici povezujući se sličnim inicijativama iz drugih zemalja te na konferencijama za medije.

- Putujemo u Marakeš da budemo glas obespravljenog i potpuno demokratski ušutkanog hrvatskog naroda, suverenista koji nisu imali priliku reći nijednu jedinu riječ u državnim institucijama o tom sporazumu. Nismo o tome mogli govoriti na Vladi, u Saboru, na Odboru, ušutkani smo. Zekanović ide u Marakeš da kaže da smo mi Hrvati, poput naših susjeda Mađara, Talijana, Čeha, Slovaka, pa i prijatelja iz SAD-a i Japana i mnogih drugih, protiv Marakeškog sporazuma i da ćemo učiniti sve što je u našoj moći kako taj sporazum, ako bude prihvaćen u Hrvatskoj i to nelegitimno, ne zaživi u primjeni - najavio je Željko Sačić, predstavnik građanske inicijative Hrvatski bedem kojoj je u fokusu Marakeški sporazum i migracije. To je njihov cilj, nastavlja, jer taj sporazum izjednačava ilegalne i legalne migracije.

- Osim toga, hrvatskom narodu stavlja na leđa dodatnu tlaku, dodatne financijske obaveze i dodatno upozorava budućnost razvoja hrvatskog čovjeka jer mi smo i danas u velikoj krizi, demografskoj, socijalnoj, gospodarskoj, financijskoj, a prihvaćanjem Marakeškog sporazuma možemo doživjeti veliku, nepopravljivu nacionalnu katastrofu. Učinit ćemo sve da osvijestimo hrvatski narod, unatoč trenutačnoj vladajućoj eliti, kakva nam velika opasnost prijeti od prihvaćanja te globalističke ideje - objašnjava Sačić.

Opasnosti Marakeškog sporazuma su gubitak suvereniteta te „opasne zamke uvođenja nove vrste cenzure jer su države koje ga prihvate dužne osigurati pravi na slobodu govora, odnosno, uskratiti financiranje tzv. rasističkih medija“, vjeruje Marijan Pavliček iz Hrvatske konzervativne stranke.

- Tko će odrediti kada se prelazi granica dobrog ukusa, a kada se prelazi u rasizam. Riječ je o cenzuri kao u bivšoj državi – zaključuje Pavliček.

Pogledajte video: Svađa Grmoje i Zekanovića u Saboru

Komentara 23

GV
golub Vaso
12:20 05.12.2018.

plen ki moon bi potpisao bilo što ako mu to garantira stolicu junkera, onoga koji ga štipa za dupe

PA
Panonski
12:22 05.12.2018.

HDZ kriminalna organizacija je potpisala istanbulsku,sada potpisuju marakeški sporazum,potpisali koaliciju sa četnicima,sakrivaju srbske zločine 27 godina,uništili državu u pljački i privatizaciji,ali narod i dalje glasa za njih.Nismo zato bolje ni zaslužili,treba da nam dođe milion isilovih poraženih vojnika i da nas unište.

AR
Artukovic
12:33 05.12.2018.

Umjesto da nas povede na ulicu on putuje u Marakes.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije