Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povjerenstvo u blokadi

I Visoki upravni sud odbio odlučiti o izuzeću N. Novaković

Nataša Novaković
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
27.02.2020.
u 16:59

Zahtjevom za izuzeće Nataše Novaković Plenković je blokirao rad Povjerenstva na ovom predmetu još u svibnju prošle godine, a ovo se tijelo našlo u situaciji u kojoj nije jasno tko bi uopće trebao odlučiti o tome može li Novaković sudjelovati u odlučivanju u ovom, ali i drugim predmetima vezanim uz Agrokor

Visoki upravni sud odbio je odlučiti o zahtjevima premijera Andreja Plenkovića i bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić da se predsjednica Povjerenstva za sukob interesa Nataša Novaković izuzme iz odlučivanja o njihovoj ulozi u osnivanju tzv. skupine Borg, radne grupe koja je bila zadužena za izradu tzv. lex Agrokor.

Zahtjevom za izuzeće Nataše Novaković Plenković je blokirao rad Povjerenstva na ovom predmetu još u svibnju prošle godine, a ovo se tijelo našlo u situaciji u kojoj nije jasno tko bi uopće trebao odlučiti o tome može li Novaković sudjelovati u odlučivanju u ovom, ali i drugim predmetima vezanim uz Agrokor.

Kako drugostupanjsko tijelo koje bi nadziralo rad Povjerenstva ne postoji, iznosila su se različita tumačenja o tome tko bi trebao odlučiti o izuzeću. Povjerenstvo se zato obratilo nadležnom saborskom odboru i Saboru, no tamo su dobili odbijenicu, uz obrazloženje da takva odluka nije u nadležnosti Sabora.

Zatim su odluku tražili od Upravnog suda u Zagrebu, koji je također odbio presuditi, a sada je tu odluku potvrdio i Visoki upravni sud. U Povjerenstvu kažu kako su ovakvu odbijenicu i očekivali, a ona im je temelj za već napisani zahtjev Ustavnom sudu da razriješi sukob nadležnosti dvaju tijela koja su u ovom postupku odbila odlučiti.

– U predmetu o grupi Borg traženo je moje izuzeće, jučer smo dobili rješenje Visokog upravnog suda kojim je odbačeno naše traženje da se odluči o izuzeću i mi ćemo se već danas obratiti Ustavnom sudu da donese odluku tko je nadležan, da odluči kako će provesti postupak mog izuzeća i tko će o tome odlučivati – objasnila je Nataša Novaković.

Komentara 1

RI
rimac444
21:44 27.02.2020.

To povjernestvo treba ukinuti jer predstavlja lakrdiju i uplitanje u pravosuđe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije