Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAZBA I PLES

Varaždinski maturanti plešu quadrillu, a karlovački Salonsko kolo

Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/9
Autori: Večernji list, Hina
22.05.2019.
u 13:39

Svi maturanti su izašli na gradske ulice, a za njih su škole i gradovi pripremili posebne prigodne programe koji uključuju glazbu i dobru zabavu

Varaždinski maturanti tradicionalnim plesom quadrillom u srijedu su završili trodnevnu Maturantiku, kojom su obilježili završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Na Kapucinskom trgu u Varaždinu njih više od 700, u isto vrijeme s kolegama u drugim europskim gradovima, plesalo je quadrillu.

Ove godine u Varaždinskoj je županiji oko dvije tisuće maturanata u 16 srednjih škola. Za njih su Varaždinska županija, Grad Varaždin i Policijska uprava varaždinska organizirali trodnevni program koji je počeo u ponedjeljak mimohodom maturanata centrom Varaždina, u utorak nastavljen sportskim natjecanjima, a u srijedu završava plesom i glazbom.

Nakon quadrille, maturantska zabava nastavlja se uz DJ-a u Parku mladih u Varaždinu.

I karlovački maturanti danas slave na gradskim ulicama. Zabava je počela u podne na Trgu bana Josipa Jelačića gdje su Gimnazijalci plesali Salonsko kolo i koje je ravnateljica škole Snježana Štranjgar pozdravila i zaželila im da svijetom prenesu znanja koja su stekli u Gimnaziji.

Karlovački maturanti već se tardicionalno maskiraju u razne likove i tako sudjeluju i u nastavi zadnjih mjesec dana škole, a danas će maskirani proštetati i gradskim ulicama, u mimohodu od Vunskog polja, preko Zvijezde natrag na mjesto održavanja koncerta  na ŠRC Korana u večernjim satima. Karlovačke i dugoreške maturante, njih oko 900, zabavljat će Tamburaški sastav Boemi, Strings band i DJ Jambeats.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije