Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mira Vahović

I umjetnica i Vršinica znamenje su naše domovine

Foto: Rajko Polić
1/3
01.12.2018.
u 05:24

Pomno priređeni kulturni događaj je u subotu u 20 sati s isto tako vrhunskim umjetnicima uz primadonu Vlahović a sve je profesionalno oslikano i opisano na luksuznom programu.

Kazališne daske nisu svakome jednako stabilne. Ima onih koji su na njima odabrali sigurniji i lakši položaj, ali i onih koji su odlučili svojim solističkim putem po žici pa vodila ona i preko najzahtjevnijih kanjona.

Tu je osnovna veličina naše male muzikalne curice iz nekadašnjnega sela, koja je tijekom 35 godina pjevačke karijere doša do ljudskih i umjetničkih vrijednosti dostatnih i za najpoznatije svjetske pozornice. Nama je dakako najdraže da će tu obljetnicu obilježiti u novouređenoj multifunkcionalnoj scenskoj kući, nekadašnjoj vršinici Jelačićeva imanja, a sada prostoru punom najsuvremeniije tehnike pa sve do grijanih zidova. Pomno priređeni kulturni događaj je u subotu u 20 sati s isto tako vrhunskim umjetnicima uz primadonu Vlahović a sve je profesionalno oslikano i opisano na luksuznom programu.

Osobno sam kao sugrađanin i novinar imao prilike primadonu Vlahović upoznati i pratiti iz bliza. Svojim dobroćudnim smiješkom kojega nesebično dijelila svojim poznanicima i poštovateljima jednako je bila uvjerljiva i beskompromisna kao i sopranom posebne korature kada superiorno zavibrira iznad publike. Podsjećala me je uvijek na atletičare koji savladavaju sami sebe u svojoj borbi, koju vrijedna, pedantna,obrazovana i uporna umjetnica nikada nije izgubila pa radio se o najpoznatijim operama, operetama ili čardašu i bećarluku što je za njezinu glasovnu turbinu uvijek bio izazov. Tako će biti i sada kada baš ona Vršilnici daje novi život.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije