Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Ivana pl. Zajca

I u teškim vremenima raznovrstan i bogat program

HNK Ivana pl. Zajca
Goran Kovačić/Pixsell
08.09.2011.
u 20:33

Hrvatska i talijanska drama ponudit će Riječanima sedam premijera, a Opera i Balet po dvije premijerne izvedbe

- Ni u teškim vremenima kazalište se ne smije pokolebati, od 2009. godine smanjuju se sredstva , no unatoč tome nastojali smo napraviti što raznovrsniji i bogatiji program - kazala je danas predstavaljajući program riječkog Hrvatskog narodnog kazalište Ivana pl. Zajca za novu sezonu intendantica Nada Matošević Orešković. Za sezonu je najavljeno 11 premijera - četiri u izvedbi Hrvatske drame, tri u izvedbi Talijanske drame, a po dvije premijere pripremaju Opera i Balet.

Hrvatska drama premijerno će izvesti Tri sestre Antona Pavloviča Čehova u režiji Eduarda Milera i Maskeradu Mihaila Jurjeviča Ljermontova u režiji Vite Taufera. Darko Gašparović autor je obrade romana Vedrane Rudan Dabogda te majka rodila, koje će premijerno na riječku scenu postaviti redateljica Tatjana Mandić-Rigonat, a Riječani će imati priliku pogledati i premijeru tragikomedije radnog naslova Od kolijevke pa do groba... za djecu i mlade redatelja Marija Kovača, koja se priprema u suradnji s riječkom Kazališnom radionicom Malik.

Talijanska drama najavljuje premijeru predstave Le eccentricita di un usignolo/Ekscentričnost jednog slavuja Tenesseeja Williamsa u režiji Jurija Ferrinija, autorski projekt Ozrena Prohića Antigone/Antigona prema klasičnim i modernim motivima te predstavu za djecu Mini i Maxi po tekstu Maria Schiavatta i u režiji Giorgia Amodea.

Opereta Pariški život Jacquesa Offenbacha u režiji Dore Ruždjak-Podolski pod ravnanjem Ive Lipanovića te Manon Lescaut Giacoma Puccinija s dirigentom Nikšom Barezom i redateljem Januszom Kicom premijerni su naslovi ansambla riječke Opere.

Balet će premijerno postaviti koncert za balet La Valse s najljepšim valcerima iz simfonijske, operne, baletne i filmske literature, u koreografiji Ettienea Freya i pod ravnanjem Nade Matošević te obradu scenske kantate Carmina Burana Carla Orffa u koreografiji Huga Viere.

Za ovu je sezonu najavljen i simfonijski koncert u povodu 10. obljetnice Riječke filharmonije pod ravnanjem Nade Matošević, koncert Basijada na kojemu će, pod ravnanjem Ive Lipanovića, poznati solisti izvesti najljepše arije pisane za bas vokal, koncert Playing Glass Harmonica pod ravnanjem Nikše Bareze te koncert gruzijske glazbe s dirigentom Nikom Memanishvilijem.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
02:10 09.09.2011.

Bilo b bolje da rade nešto korisno nego da zgubidane tamo i kradu bogu dane dok ljudi gladuju radi lopina koji su popljačkali ovu zemlju. Bilo bi bolje da u toj zgradi otvorite pučku kuhinju, bilo bi korisnije. Kakva jeje to kultura ako nemaš šta jesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije