Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vratio se iz Kine

I u splitskoj bolnici muškarac u karanteni zbog sumnje u koronavirus

KBC Split
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/4
02.02.2020.
u 22:26

Riječ je o mlađem muškarcu koji se nedavno vratio iz Kine, a u bolnicu je došao s povišenom tjelesnom temperaturom

Na Odjelu za infektivne bolesti KBC-a Split od nedjelje navečer nalazi se zbog sumnje na koronavirus mlađi muškarac, koji se nedavno vratio iz Kine, ali rezultati nalaza još nisu gotovi, doznaje Hina iz bolnice.

Kako se doznaje u bolnici, pacijent ima blage simptome, pa se najvjerojatnije ne radi o koronavirusu, ali s obzirom da je nedavno boravio u Kini i ima simptome, po protokolu mora biti izoliran od ostalih pacijenata.

Nalaz je poslan u Kliniku za infektologiju "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu i već do sutra bi se trebalo nešto pouzdanije znati jesu li njegovi simptomi posljedica zaraze koronavirusom ili im je uzrok nešto drugo.

Pacijent će do daljnjega ostati izoliran, a Klinika za infektologiju KBC-a Split ima osiguran prostor za izolaciju koji je odvojen od ostatka Klinike, ima zaseban ulaz te sve što je potrebno da osoba eventualno zaražena koronavirsuom bude odvojena od ostalih bolesnika, a svu potrebnu opremu za ovakve slučajeve ima i medicinsko osoblje.

Ako se potvrdi postojanje koronavirusa, pacijent će se prevesti  u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu.

VIDEO Studentica Anamaria Matušek iz kineskog Wuhana vratila se u Hrvatsku

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar miyamoto
miyamoto
08:25 03.02.2020.

Samo bježite od njih. Zapamtite, klima nije bila nikad ljepša, narod zdraviji i rumeniji. Evo ljetos me i pčela ujela u boso stopalo, strašno ih puno

Avatar miyamoto
miyamoto
08:22 03.02.2020.

Kršćani se ne trebaju plašiti lažnih vijesti, zavodnika i bludnih, nemoralnih ponuda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije