Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE ZBOG OPUŠKA...

Tragedija u Ivaniću: 'Tata je mrtav. I baka je mrtva'

Požar
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
16.08.2017.
u 19:12

Dogradonačelnik Ivanić-Grada Tomislav Culaj obećao je da će grad pomoći obitelji koja je i inače teškog imovinskog stanja

Sivi automobil zaustavio se na uskoj cesti u Donjem Šarampovu, predgrađu Ivanić-Grada u kojem se u noći na srijedu dogodila tragedija kakvu petstotinjak stanovnika tog mjestašca ne pamti. Iz njega je izišao mladić u crvenoj majici i protrčao pokraj mnoštva novinara i policije kao da ne postoje. Za njim je žurnim korakom hodala niža krupnija žena srednjih godina vičući “Stani, Tomislave!”, ali nije ga uspijevala sustići, a on se nije zaustavljao.

Tablete za spavanje

Usporio je tek kad je stigao nadomak kuće koja je planula u srijedu nešto prije dva sata, a koju je vatra u samo nekoliko minuta doslovce progutala da su od nje ostali jedino cigleni zidovi.

– Tata je mrtav. I baka je mrtva. Ovo je bila moja baka, pogledajte – kazuje nam Tomislav, onaj isti mladić u crvenoj majici, istodobno nam na mobitelu pokazujući fotografiju svoje bake Katice Bukovski (69). Prošla su dva sata otkako je u nevjerici trčao prema zgarištu, a sad na istome mjestu u nevjerici govori što se dogodilo kobne noći u kojoj je ostao bez bake i oca Josipa (47) i u kojoj je teško ozlijeđen njegov djed Ivan (69).

Požar
1/15

– Tata je vjerojatno zaspao oko ponoći, a baka je pila tablete za spavanje pa je i ona čvrsto spavala kad je požar izbio. Deda Ivek uvijek malo dulje ostaje budan, pretpostavljam da je drijemao prije nego što su ga dim i vatra razbudili. Razbio je prozor i iskočio van na dvorište, a onda je u panici počeo vikati rođaku koji živi u kući do njihove da zove vatrogasce – govori Tomislav, a u to se u razgovor uključuje i njegova majka Veronika, žena koja je trčala za njim vičući mu da stane.

– Taj rođak vam je teško pokretan pa mu nije mogao pomoći nego je nazvao vatrogasce, koji su stigli za pet minuta, ali bilo je već kasno – govori Veronika, koja kaže da je dugo bila s Josipom, ali su se na kraju rastali.

– Joža je uvijek radio bolje za druge nego za sebe, uvijek kad bi došao u birtiju sve bi počastio, bio je omiljen u okolnim selima. Nije imao stalni posao, radio je u fušu kao keramičar. Istina, volio je popiti, ali nije bio nasilan – priznaje Veronika.

Sami usred polja

U kući koja je izgorjela Josip je živio s majkom, a u kući do njihove živio je njihov rođak Franjo. U krugu od pola kilometra nema drugih kuća pa zato ni susjedi nisu mogli reagirati. Dogradonačelnik Ivanić-Grada Tomislav Cuvaj obećao je da će stradaloj obitelji, koja je i inače financijski jedva spajala kraj s krajem, grad osigurati novčanu pomoć. Danas u kasno poslijepodne dovršen je i očevid kojim je utvrđeno da je požar izbio zbog žara iz opuška cigarete.

Komentara 1

NA
narcis660
23:18 16.08.2017.

Pa zar moze biti tuznije....Jadna sirotinja.Nemam rijeci.Strasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije