Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

I sutra moguća kiša, evo kada se očekuje zatopljenje

vrijeme
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
14.04.2019.
u 20:10

Ostatak tjedna u unutrašnjosti danju će biti još toplije, uz pravu proljetnu temperaturu, početkom blagdana često i uz više od 20 °C

Nakon hladnog i kišovitog vikenda sutra nas očekuje ipak malo toplije i sunčanije vrijeme, no i dalje su moguće padaline, ali i magla.

– I u ponedjeljak na istoku Hrvatske uz više oblaka može pasti malo kiše, većinom u Posavini, gdje lokalno može biti i magle. U nastavku dana promjenljiva naoblaka te mala vjerojatnost za mjestimičnu kratkotrajnu kišu. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. U središnjoj Hrvatskoj također razmjerno vjetrovito uz umjeren, u gorju i jak sjeveroistočni vjetar. Nakon mjestimične kiše ujutro - tijekom dana oblaka će biti sve manje, a s jutarnjih 6 do 8 °C temperatura će porasti na 14 do 16 °C – najavila je HRT-ova meteorologinja Tanja Renko.

U Gorskom kotaru i Lici prijepodne oblačno, ponegdje s malo kiše, a poslijepodne postupno razvedravanje. Na sjevernom će Jadranu biti djelomice sunčano uz umjerenu i jaku buru, podno Velebita na udare i olujnu. Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenljivo oblačno, a više će sunčana vremena biti poslijepodne, kada će i bura biti jača.

Podjednako toplo bit će i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će također zapuhati bura koja će prijepodne biti slaba i umjerena, a navečer ponegdje i jaka. More će pritom biti malo do umjereno valovito.

Ostatak tjedna u unutrašnjosti danju će biti još toplije, uz pravu proljetnu temperaturu, početkom blagdana često i uz više od 20 °C. No u utorak i srijedu ujutro bit će hladno, ponegdje i uz mraz pri tlu, a moguća je i magla, uglavnom kratkotrajna. Prevladavat će suho i sunčano vrijeme, uz samo povremeno umjerenu naoblake, te slab vjetar.

Na Jadranu će bura već u utorak oslabjeti duž cijele oblake. Uz obilje sunčana vremena temperatura će biti u porastu, od sredine tjedna nerijetko uz poslijepodnevnih oko 20 °C pa će se i more zagrijati na vrijednosti sve ugodnije za kupanje.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, od sredine tjedna vraća se proljeće kakvo svi priželjkuju, a tijekom uskrsnih dana temperature će se penjati i preko 20 stupnjeva Celzijevih.

VIDEO Branko Grisogono o klimatskim promjenama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije