Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv profesora S. Orsaga i L. Dedi nije podnesen istražni zahtjev

I studenti vjerovali da su nevini

Studenti vjeruju profesorima
Foto: Goran Stanzl
21.09.2008.
u 19:53

Od ukupno jedanaest profesora s Ekonomskog fakulteta koje je policija u četvrtak privela na obavijesne razgovore zbog sumnje da su primali mito, nakon dovršetka operativne akcije Indeks istražni zahtjev nije podnesen jedino protiv profesora Silvija Orsaga i Lidije Dedi.

Zanimljivo, riječ je upravo o profesorima za koje su i sami studenti još u četvrtak, kada je policija i pretraživala kabinete i dokumentaciju osumnjičenika na Ekonomiji, tvrdili da su uvjereni u njihovu nevinost.

Profesora Orsaga većina je tada prisutnih studenata nazivala moralnom vertikalom, a neki su čak planirali organizirati prosvjed kojim bi mu pružili potporu. I profesorica poslovnog engleskog Lidija Dedi danas je, nekoliko sati prije nego je istražni zahtjev podnesen protiv devetero njenih kolega, tvrdila kako je nevina.
– Ne mogu vjerovati da mi se ovo dogodilo.

U totalnom sam šoku i vjerojatno ću još dugo i biti u ovakvom stanju. No najbitnije mi je da ja znam da sam nevina i da noću mirno spavam. Sve drugo već će doći na svoje – rekla nam je danas profesorica Lidija Dedi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije