Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRILI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

I stranci u Hrvatskoj u strahu zbog potresa: 'Kao netko iz Kalifornije, nikad nisam ovako nešto doživjela'

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
30.12.2020.
u 10:50

Mnogi su joj pak odgovorili kako je ova seizmička aktivnost bez presedana za regiju,

Strašni potres koji je pogodio sjevernu Hrvatsku kao i kasniji manji potresi prestravili su sve koji žive na tom području. I dok su mnogi Hrvati utjehu potražili na društvenim mrežama, slično su učinili i stranci koji žive u Hrvatskoj. Mnogi su se požalili u popularnoj Facebook grupi 'Expats in Zagreb'. 

- Što se to događa? Kad će ti potresi prestati? Dolazeći iz Floride mogli smo očekivati uragane, a ne ovo ludilo. Molim vas pomozite mi shvatiti - upitala je jedna Amerikanka. 

VIDEO: Sigurnost potražili u dvorani: Bilo je strašno, sve je curilo, žbuka nam je napukla na prvom katu, snimio: Danijel Prerad

Mnogi su joj pak odgovorili kako je ova seizmička aktivnost bez presedana za regiju, dok drugima nije bilo jasno zašto je očekivala pak uragane ovdje. 

- Kao netko iz Kalifornije (iz područja LA) mogu reći kako nikad nisam osjetila toliku količinu naknadnih šokove, te magnitude i u toliko kratkom roku. Isto tako, ne možemo znati koliko ih je još na putu, koliko će dugo trajati i koliko će snažni biti. Samo se nadam će naknadni potresi biti podnošljivi i da će neće uzrokovati puno štete - komentirala je jedna od korisnica grupe korisničkog imena Jelena. 

Druga joj je odgovorila kako je ona iz Bakersfielda koji se pak nalazi na rasjedu San Andreas, no i da je ovo ludo. 

- Ja sam iz Santa Monice. Baš jučer ujutro mi je netko rekao da nije moguće da naknadni potres bude jači od onog prvog. Rekla sam im o potresu iz 2019. godine kad je prvi potres bio jačine od 6,4 dok je onaj nakon njega bio jačine od 7,1 -   kazala joj je Jelena. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije