Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudjelovao je i u potrazi

Sjećate li se ovog hladnokrvnog grobara ubojice? I on je uhvaćen zbog slanja SMS-ova

Stjepan Ščančar
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/4
08.11.2019.
u 13:23

Kao ubojica iz sela nedaleko od Vukovara, Stjepan Ščančar 2006. godine također je zadržao mobitel svoje žrtve te je slao poruke s njega ne bi li policiju odveo na drugi trag

Ubojstvo u selu nedaleko od Vukovara, gdje je Zoran Buila ubio svoju suprugu Anicu, a potom njezino tijelo zamotao i bacio u septičku jamu podsjeća na ubojstvo iz 2006. godine kada je grobar Stjepan Ščančar ubio najbolju prijateljicu svoje djevojke.

Naime, Zoran Buila zadržao je suprugin mobitel i s njega slao poruke prevarivši tako policiju koja je mjesecima istraživala njezin nestanak.

Na sličan je način i Stjepan Ščančar prevario policiju nakon što je ubio 16-godišnju Anitu Kulaš jer se, tvrdio je, miješala u njegovu vezu.

On je iskopao raku na groblju za pokop koji se idući dan održavao, a Anitu je pozvao na piće i kasnije u šetnju. Otišli su na groblje gdje ju je brutalno ubio, a tijelo je potom položio u grob i prekrio ga zemljom. Idući dan došao je na pokop kako bi se uvjerio da je tijelo ubijene djevojke ostalo neotkriveno.

Zadržao je njezin mobitel s kojega je još neko vrijeme slao poruke svojoj djevojci kako bi sve naveo na krivi trag.

– Na praksi sam, ne mogu se javiti. Imam posla – stajalo je u poruci koju je s Anitina mobitela poslao svojoj djevojci Ivani. Mobitela se riješio tek kada mu je Ivana rekla da je policija locirala signal s mobitela okrutno ubijene djevojke.

U početku nitko nije sumnjao da je Štefek, kako su ga u selu zvali, ubio najbolju prijateljicu svoje djevojke jer je i sam bio jako angažiran oko potrage.

Čak je i djevojčine roditelje, Višnju i Josipa Kulaš, vozio u dugoselsku policiju kako bi prijavili njezin nestanak, a sa svojom djevojkom tražio ju je i po Martin Bregu.

Za nestalom 16-godišnjakinjom policija, obitelj i prijatelji tragali su više od pet mjeseci, a onda su istražitelji shvatili da mirni grobar iz Lukarišća o njezinu nestanku zna mnogo više nego što se na početku činilo. Kada su ga suočili sa svim dokazima protiv njega, Ščančar je u policiji u prisutnosti odvjetnika priznao što je učinio, a policajce je potom odveo i do mjesta gdje je zakopao svoju žrtvu.

Ključne riječi

Komentara 3

BO
boskovic
19:31 08.11.2019.

Najbolji je zamrzivac (skrinja) tek iza toga na drugom mjestu je septicka jama a na kraju u groblje

Avatar IvanR
IvanR
14:09 08.11.2019.

Divan mladić, krasan i bistar pogled koji zrači pameću

Avatar Asterix
Asterix
15:10 08.11.2019.

I, koliko je dobio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije