Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NITKO IH NIJE KONTAKTIRAO

I petrinjski Gimnazijalci zbog korone pod nadzorom i ne idu u školu - za vikend su bili u Padovi

Koronavirus u Italiji
Foto: IPA/PIXSELL
1/7
24.02.2020.
u 13:53

'Nema potrebe za panikom, ali ne putuje se kada je ovakva priča', rekao je dr. Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije

Pedesetak učenika i osoblja Srednje škole Petrinja, smjer Gimnazija, boravilo je tijekom vikenda na izletu u Padovi, te im je jutros javljeno kako moraju ostati kod svojih kuća. Kako doznajemo, neki učenici su obavijest o tome dobili tek kad su stigli u školu.

Učenike nitko iz službi nije kontaktirao, nego je škola potražila informacije kako postupiti, obzirom na informacije iz Italije o epidemiji koronavirusa na području na kojem su učenici boravili od petka navečer do nedjelje. No, na izlet se išlo unatoč tome što se o pojavi ove bolesti u tom dijelu Italije znalo i prije petka.

„Zvali smo danas odmah ujutro Hrvatski zavod za javno zdravstvo i postupili smo po njihovoj preporuci. Znači učenici nisu u školi i bit će kod kuće barem sedam dana, ako ne i 15. Svi učenici koji su danas krenuli u školu, a bili su na izletu u Italiji, vraćeni su kućama i bili su kod doktora na Zavodu za javno zdravstvo. Razrednici su također obaviješteni i učenici ne idu u školu. Dalje ćemo postupati prema onome što se danas događati“, rekao je za Petrinjski radio ravnatelj Srednje škole Petrinja Milan Orlić.

U Zavodu za javno zdravstvo potvrđuju informaciju o boravku grupe učenika tijekom vikenda u Padovi. Dr. Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije kazuje kako još uvijek prikupljaju sve podatke te dodaje kako će javnost biti pravovremeno obaviještena o svemu.

„Ovo je za sada sve rekla kazala, tko je bio, što je bio, gdje je bio, cijela ruta puta nam još nije dostavljena, ali nema potrebe za panikom. Ali ne putuje se kada je ovakva priča. Ja sam to saznao jučer popodne, počeo sam prikupljati podatke. Mi danas skupljamo i rutu puta, već smo u kontaktu sa Zagrebom, mjere se provode. Za sada će oni ići pod zdravstveni nadzor, ali bez ograničenja većih, ali ćemo to možda mijenjati čim vidimo plan točne rute puta“, kazao je dr. Brkić.

Ključne riječi

Komentara 2

PE
pežo
15:12 24.02.2020.

Prosvjetni radnici mnogo vole putovati na tuđi trošak ili na račun škola što smo se i sami uvjerili nedavno - umjesto da se ulaže u škole i obrazovanje oni sebi priušte luksuz pod seminar.

Avatar Niškorist
Niškorist
09:19 25.02.2020.

Kad bu virus došel u Sabor ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije