Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALILI ZASTAVE

I nakon nuklearnog dogovora Amerika i dalje najveći neprijatelj Irana

Iran
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
04.11.2015.
u 17:21

"Smrt Americi", "Dolje Izrael", "Dolje Saudijska Arabija", "Infiltracija je zabranjena", izvikivali su prosvjednici

Protuamerički govori i slogani i spaljene američke zastave potvrdili su danas, u prigodi obilježavanja 36. obljetnice zauzimanja američkog veleposlanstva u Teheranu, da su Sjedinjene Države i dalje najveći neprijatelj Irana, unatoč nuklearnom dogovoru Irana i velesila.

Obilježavanju obljetnice prethodio je govor vrhovnog vođe, ajatolaha Alija Hamneija u kojemu je upozorio na američku "bahatost" i pokušaje "uvlačenja" SAD-a u sve dijelove iranskog društva.

U Teheranu se, kao i prijašnjih godina, okupilo više tisuća ljudi, na dan kada su prije 36 godina iranski studenti provalili u američko veleposlanstvo. Ovo je prva obljetnica nakon nuklearnog dogovora koji su 14. srpnja potpisali Iran i velesile, među kojima i Sjedinjene Države.

"Smrt Americi", "Dolje Izrael", "Dolje Saudijska Arabija", "Infiltracija je zabranjena", izvikivali su prosvjednici. Glavni državni odvjetnik Ebrahim Raisie ocijenio je u govoru da je dugačak "popis zločina koje je Amerika počinila" kod kuće i u inozemstvu te da će "SAD odgovarati na sudu za svoje zločine".

Dana 4. studenog 1979., nekoliko mjeseci nakon Islamske revolucije, studenti su zauzeli američko veleposlanstvo u Teheranu. Američki diplomati bili su zarobljeni 444 dana, zbog čega su prekinute diplomatske veze Irana i SAD-a koje još nisu uspostavljene.

>> Iranski general: Informacije o ruskim projektilima su laži i dio psihološkog rata

>> Assadov saveznik Iran prvi puta pristupa razgovorima na temu oko sirijske krize

Komentara 6

Avatar superhik74
superhik74
17:40 04.11.2015.

Cudi me (Ha, ha, ha...normalno ne ) kako ne gaze i pale Kineske ili Ruske zastave. Vjerojatno jer im oni nisu "smjenjivali rezime" kao 1953 kada su Mi-6 I CIA organizirali puc I srusili demokratski izabranog Mosaddegh-a I zamjenili ga s svojom marionetom diktatorom Sahom Rezom Pahlavijem. Cak su ga udomili 1979 nakon revolucije i odbili izruciti narodu da mu sude, zbog svih zlodjela koje je pocinio, zbog cega I doslo do "talacke krize". Inace taj karakter (Sah Reza Pahlavi) je svaki dan avionom iz Pariza dobivao posebno za njega pripremljenu hranu od vrhunskih francuskih kulinarskih strucnjaka. Da ne govorimo o kradji Iranske imovine koja je zadnjih 36 godina "blokirana" a iznos je sitnica od 185 milijardi dolara.

ST
Startrack
00:23 05.11.2015.

Pale zastave jer mrze sve Zapadno. A Izraelsku jer Izrael cuva najsvetija krscanska mjesta koje islam hoce da razori dinamitom kao stoje razori sve crkve gdje isla vlada.

ZI
zimerman
18:29 04.11.2015.

Pale zastave zato sto su islamski fanatici I to je to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije