Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipović o potezu Vesne Pusić

I moja protukandidatkinja je koristila službeni automobil u privatne svrhe

Josipović u Bjelovaru
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/11
03.01.2015.
u 14:39

Podsjetio je da je Vladi prije godinu i nešto predložio 20 mjera među kojima i onu o svladavanju dužničke krize i djelomičnom oprostu duga građanima te zabrani deložacija građana ako im je to jedina nekretnina i drukčijeg izračuna kamata

Vremena su takva da svatko tko je dužnosnik i tko raspolaže javnim sredstvima mora biti štedljiv, mora paziti što radi i mora učiniti sve da se najmanje troše resursi. Ja osobno ne bi putovao avionom nego bih koristio javni prijevoz, ali vidio sam u medijima cijelu listu dužnosnika koji su koristili neracionalno sredstva, pa i moja protukandidatkinja je koristila službeni automobil u privatne svrhe - rekao je predsjednički kandidat i još uvijek aktualni predsjednik Ivo Josipović, odgovarajući na novinarska pitanja o tome treba li ministrica Vesna Pusić vratiti novac za neracionalno korištenje Vladina zrakoplova. Ivo Josipović posjetio je gradsku tržnici u Bjelovaru, gdje je danas nastavio kampanju za drugi izborni krug.

Novinare je nadalje zanimalo i kako Josipović misli motivirati birače u drugom krugu.

-Trebat će veća izlaznost i veće izlasnosti će i biti. Naše građanke i građani razumiju da je važno tko je predsjednik i ne bira se samo tko će biti predsjednik ili predsjednica bira se i smjer kojim
će ići država. Ja nudim reforme, nudim bolju i uspješniju Hrvatsku i želim učiniti ono što niti jedna vlada dosada u Hrvatskoj nije učinila u ovih gotovo 25 godina. Predlažem snažne reforme, puno više demokracije, puno efikasniju državu i gospodarstvo koje će omogućiti da puno nezaposlenih nađe posao - kazao je Josipović. Budući da je spomenuo Vladu, novinare je zanimalo da li i on poput njegove protukandidatkinje smatra aktualnu vladu nesposobnom.

- Okolnosti u kojima vlade u Hrvatskoj rade su takve da ne daju uspjeh. Nema te vlade koja će u sadašnjoj organizaciji države polučiti uspjeh i zato nudim reforme jer bez tih reformi koja god vlada bila, lijeva ili desna, neće imati uspjeha. I zato pozivam na jedinstvo, ne na apstraktno jedinstvo, kao što to govori moja protukandidatkinja, nego na jedinstvo oko reformi - kazao je Josipović pozivajući građane da tu budu jedinstveni i traže od vlade reforme ma koja ona sutra bila.

Podsjetio je da je Vladi prije godinu i nešto predložio 20 mjera među kojima i onu o svladavanju dužničke krize i djelomičnom oprostu duga građanima te zabrani deložacija građana ako im je to jedina nekretnina i drukčijeg izračuna kamata. Osim s građanima na tržnici za svog boravka u Bjelovaru Josipović se družio i s čelništvom Grada i Županije te potom poput njegove
protukandidatkinje posjetio i Dom umirovljenika.

>> IDS podržava Josipovića jer se zalaže za decentralizaciju i regionalizaciju Hrvatske

Komentara 305

DH
dalibor.hren
14:00 03.01.2015.

I SDP-ovim ministrima (Hajdaš Dončić) službeni auto vozi dijete u vrtić. Ivo Josipović nikad nije platio kavu! Ivo Josipović u pet godina mandata nije napravio ništa a nama "farba oči" s "pravim putem"

Avatar Prodanović
Prodanović
13:59 03.01.2015.

Josipoviću, odakle tebi toliki stanovi i novci, imaš više od Sanadera, on je prodavao firme, a ti državu! Pridruži mu se, možeš povesti i svoju prijateljicu Marinu Lovrić Merzel!!!

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
14:01 03.01.2015.

Pravedniče, a koliko tvoji savjetnici koriste vozila u službene svrhe bez vozača iako na to nemaju pravo ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije