Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Učenici iz Vukovara

‘I ja ću nešto nacrtati i poslati u Radost’

30.03.2019.
u 08:15

– Svi jako volimo čitati Radost. Uvijek tu ima nešto zanimljivo što se može pročitati i naučiti. Super su mi i posteri koje skupljamo i čuvamo – kaže nam učenik 4. razreda Roman Kojić.

Kada u OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru dolazi novi broj dječjeg časopisa Radost, poseban je to dan u kojem se mora pronaći vremena da učenici prelistaju što donosi novi broj ovog popularnog časopisa.

– Svi jako volimo čitati Radost. Uvijek tu ima nešto zanimljivo što se može pročitati i naučiti. Super su mi i posteri koje skupljamo i čuvamo – kaže nam učenik 4. razreda Roman Kojić.

Dodaje i da najviše voli čitati tekstove o životinjama, stripove, ali i razne priče koje donosi časopis. Većina mališana, baš kao i Roman, sve stare brojeve Radosti čuva kod kuće pa tako, kada ima potrebu ili vremena, prelista stare brojeve i pročita što ga zanima.

I drugi učenici ne kriju da je časopis Radost njihov omiljeni časopis i da na prođe dan, a da ga ne prelistaju. Često ga koriste i tijekom nastave za sate čitanja, razne igrokaze i slično.

– Najviše volim čitati o životinjama, stripove i razne priče. Uvijek dobro pregledam i slike i tekstove koje su slala druga djeca. I ja ću nešto nacrtati i napisati pa poslati u Radost. Bila bih sretna kada bi ti moji radovi izašli – kaže nam učenica 3. razreda Lana Niemčić.

Školska knjižničarka Mirjana Kovač kaže da dječji časopis Radost u OŠ Dragutina Tadijanovića dobivaju svi učenici od 2. do 4. razreda uključujući i učenike područnih škola. Imaju i nekoliko primjeraka koje drže u knjižnici tako da je svakodnevna pojava da učenici dolaze za vrijeme školskih odmora ili kada su slobodni da bi čitali Radost. Tvrdi i kako su učenici neke tekstove koristili i za razne nastupe. Ravnateljica škole Lidija Miletić kaže zbog svega može samo zahvaliti HEP-u što je omogućio da svi učenici škole dobivaju svoj primjerak časopisa.

– Puno znači i to što prati plan i program nastave, a smatram i da je postao pravi mali pomoćni školski udžbenik. Radost kod djece potiče čitanje, kreativnost, potiče učenike da znaju više, nauče puno o drugim narodima, običajima, životinjama… Tu su i križaljke i mozgalice prilagođene njihovu uzrastu – kaže Miletić. 

Pogledajte video u Westinu održana svečanost u povodu 10.godišnjice pristupanja RH u NATO

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije