Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

Osječka županija ima 171 novooboljelog. U Zagrebačkoj županiji 254 novozaraženih

Koronavirus
Foto: PIXSELL
1/6
01.11.2020.
u 13:53

U Gradu Zagrebu zabilježene su 924 novooboljele osobe

U posljednja 24 sata zabilježeno je 2179 novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15894. Među njima je 1097 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 81 pacijent. Preminulo je 16 osoba.

13:53 - U Ličko-senjskoj županiji 20 je novooboljelih od covida-19, a preminula je 88-godišnja korisnica Doma za starije i nemoćne u Gospiću, priopćio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

12:41 - U protekla 24 sata zabilježene su 92 nove osobe s područja Krapinsko-zagorske županije pozitivne na koronavirus, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite. Najviše je novozaraženih s područja grada Krapine, 12. Sedam je novozarežnih u općini Đurmanec, a po šest u Oroslavju i Pregradi te općinama Desinić i Tuhelj. Po pet novi osoba pozitivnih na koronavirus imaju Zlatar i općina Lobor. Ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije trenutno je 1.045. U samoizolaciji je 641 osoba, navodi se u priopćenju.

12:18 - Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u proteklih 24 sata obavljeno je najviše testiranja u jednom danu od početka epidemije. Od testirane 391 osobe, 94 su pozitivne na virus Covid-19. U samoizolaciji se trenutno nalazi 1541 osoba. Postotak pozitivnih osoba u odnosu na broj testiranja za proteklih 24 sata je 24 posto, što je osjetno manji postotak u odnosu na protekli tjedan (u pojedine dane bilo je preko 40 posto zaraženih). 

U Županijskoj bolnici Čakovec tijekom proteklih 24 sata je primljeno novih sedam pacijenata pa je u ovom trenutku hospitalizirano 48 pacijenta pozitivnih na Covid-19, a četiri su na respiratoru. Evidentirana je i jedna preminula osoba, pozitivna na koronavirus, stara 77 godina, ostalim akutnim respiratornim bolestima.

12:00 - Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 110 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U istom razdoblju preminule su dvije osobe pozitivne na Covid-19. Radi se o osobama starije životne dobi koje su već prije bolovale od drugih teških popratnih bolesti. Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 79 osoba s težom kliničkom slikom, od čega je 61 osoba na odjelu infektologije u Varaždinu, sedam ih je na respiratoru u jedinici intenzivnog liječenja, a 11 u Klenovniku. Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji je 769, a od samog početka pandemije do danas evidentirano je ukupno 1709 slučajeva zaraze.

11:45 - U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 37 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; 9 korisnika Cvjetnog doma u Šibeniku, 14 osoba s prebivalištem na području Šibenika, 4 osobe s područja Knina, 5 s područja Drniša te po jedna osoba s područja Tisnoga, Bilica, Skradina i Pirovca. Također, zaražene je jedna osoba koja trenutno boravi na području naše županije, a prebivalište joj je drugdje. Većina novooboljelih su kontakti prethodno oboljelih osoba. Nažalost, preminula je ženska osoba starije životne dobi oboljela od COVID-19 infekcije. 15 osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. Trenutno je 252 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U posljednja 24 sata uzorkovano je 42 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 669 osoba.

Split: Na bolničkom liječenju 77 osoba, 9 na respiratoru

11.25 - Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 482 obrađenih testova danas je 99 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 43, Hvara 1, Imotskog 3, Kaštela 10, Makarske 1, Omiša 7, Sinja 5, Solina 7, Starog Grada 1, Trilja 1, Vrogrca 2, Dugog Rata 5, Gradca 2, Hrvaca 3, Okruga 2, Podbablja 1, Podgora 1, Podstrana 2, Prološca 1 i Sutivana 1 osoba.  

Od ukupnog broja novooboljelih osoba 41 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2137 osoba se nalazi u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 77 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 9 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je jedna muška osoba stara 83 godine. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na COVID infekciju.

10:57 - U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan je rekordnih devedeset i pet novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o trideset dvije osobe s područja grada Siska, dvadeset dvije osobe s područja grada Kutine, osamnaest osoba s područja grada Petrinje, deset osoba s područja grada Popovače, četiri osobe s područja općine Lekenik, dvije osobe s 
područja općine Sunja, dvije osobe s područja grada Hrvatske Kostajnice, jednoj osobi s  područja grada Gline, jednoj osobi s područja općine Topusko, jednoj osobi s područja općine Gvozd, jednoj osobi s područja općine Martinska Ves, te jednoj osobi s područja  općine Jasenovac.

Karlovačka županija: Testirano 100, pozitivno 48 osoba

10:46 - U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji zabilježeno je 48 novih slučajeva  zaraze virusom SARS-CoV-2. Epidemiološka obrada je u tijeku. Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 1305 osoba. Jučer je testirano 100 osoba. Na bolničkom liječenju u OB Karlovac se nalazi 46 pacijenata, od čega 2 novoprimljena, 1 otpušten na kućno liječenje, a na žalost je preminula jedna ženska osoba u dobi od 71.godinu.  U OB Ogulin na COVID odjelu leži 18 pozitivnih pacijenata. U samoizolaciji se nalazi 487 osoba. Inspekcijski nadzor SCZ Karlovac- Slunj- caffe bar- 6-nije utvrđeno kršenje. Karlovac-caffe bar- 4, svadba-1, noćni klub-1. U jednom noćnom klubu su utvrđene nepravilnosti te će biti izdan prekršajni nalog. U 3 ugostiteljskih objekta je utvrđeno prekoračenje radnog vremena te je inspekcija na licu mjesta naložila da se objekti isprazne, što je i učinjeno.

10:45 - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 19 osoba iz Dubrovnika, devet iz Župe dubrovačke, četiri iz Blata, jednoj iz Metkovića i Opuzena te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije. Ukupno je zaraženo 16 osoba muškog spola te 20 ženskih osoba, a za njih 19 utvrđena je epidemiološka veza. Izliječeno je 30 osoba: 11 iz Dubrovnika, šest iz Metkovića, četiri iz Vela Luke, tri iz Župe dubrovačke i Kule Norinske te po jedna iz Stona, Smokvice i Opuzena. U OB Dubrovnik hospitalizirane su 33 osobe pozitivne na koronavirus, a četiri bolesnika su na odjelu intenzivne njege. Od toga se dva nalaze na respiratoru- neinvazivna ventilacija, a jedan na invanzivnoj ventilaciji. U posljednja 24 sata obrađeno je 145 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 19 562 uzorka. U samoizolaciji je 977 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 90 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

10:43 - U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata  je  86  novih pozitivnih osoba na COVID-19 (20 osoba iz Vinkovaca, 10 iz Vukovara, 10 iz Županje, 7 iz Ivankova, 4 iz Gradišta, 3 iz Gunje, 3 iz Jarmine, 3 iz Soljana, 2 iz Tordinaca, 2 iz Lovasa, 2 iz Starih Jankovaca, 2 iz Ostrova, 1 iz Andrijaševaca, 1 iz Berka, 1 iz Bošnjaka, 1 iz Cerne, 1 iz Drenovaca, 1 iz Iloka, 1 iz Novih Jankovaca, 1 iz Novih Mikanovaca, 1 iz Otoka, 1 iz Rajevog Sela, 1 iz Retkovaca, 1 iz Srijemskih Laza, 1 iz Starih Mikanovaca, 1 iz Štitara, 1 iz Tompojevaca, 1 iz Vrbanje i 2 s boravištem izvan županije). Preminulih osoba nema. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 2040, od kojih je 1565 osoba izliječeno, a ukupno je 24 preminule osobe. Trenutno je u županiji  35 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 276 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 17483. U samoizolaciji na području županije je 906 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 37 radnika iz sustava zdravstva  (11 liječnika, 20 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 3 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 76 radnika (20 liječnika, 36 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 15 nezdravstvenih radnika).

10:25 - Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije priopćio je u nedjelju kako su potvrđena četiri nova slučaja bolesti Covid-19. U Općoj bolnici Koprivnica preminula je jedna osoba koja je u kliničkoj anamnezi imala značajan komorbiditet. Veliki dio nalaza još se uvijek očekuje, u skladu s dinamikom obrade rezultata, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku. Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 220 slučajeva bolesti, 19 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju se nalazi 19 osoba.

10:21 - U Zagrebačkoj županiji u nedjelju je zabilježeno 254 novozaraženih koronavirusom, a na vrbovečkom području pozitivna na koronaavirus je jedna djelatnica doma za starije. Samoizolacija je propisana učenicima četiri razreda osnovnih te četiri razreda srednjih škola. Također, u domu za starije na širem vrbovečkom području pozitivan je nalaz jedne djelatnice. Epidemiološka obrada je u tijeku, izvijestio je Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelirao je na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do nedjelje, 1.studenoga zabilježeno je 3298 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 1102 osobe, a 26 osoba je preminulo. Trenutno je aktivno 2170 slučajeva.

10:13 - U Gradu Zagrebu zabilježene su 924 novooboljele osobe (684 sa prebivalištem i 240 sa boravištem). Više pročitajte OVDJE.

10:07 - U zadnja 24 sata pozitivan nalaz na koronavirus utvrđen je za 171 osobu s područja Osječko-baranjske županije, a testirano je ukupno 444 uzoraka, i to 342 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 102 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ. Na žalost, jučer su preminule dvije muške osobe iz Osijeka, obje hospitalizirane u Respiracijskom centru KBC-a. Rođeni su 1937., odnosno 1948. godine, a uz COVID-19 imali su i druga teža oboljenja.

Najviše pozitivnih nalaza ima u Osijeku (56), odnosno 69 s prigradskim naseljima (Josipovac 6, Tenja 4 i Višnjevac 3). Slijede Đakovo 14 (23 s prigradskim naseljima Piškorevci 8 i Široko Polje 1), Valpovo 11 (14 s prigradskim naseljima Marjančaci, Nard i Šag), Belišće 8 (11 s prigradskim naseljima Gat 2 i Bistrinci), Donji Miholjac 6 (7 s prigradskim naseljem Rakitovica), Našice  i Čepin po 6, a po 3 imaju Darda i Selci Đakovački.

Po dvije novozaražene osobe su iz Ernestinova, Forkuševaca, Josipovca Punitovačkog, Semeljaca, Trnave i Vrbice, a po jednu imaju Antunovac, Beli Manastir, Breznica Đakovačka, Brođanci, Čamagajevci, Dalj, Golinci, Kneževi Vinogradi, Koritna, Kućanci, Kunišinci, Ladimirevci, Niza, Petrijevci, Podgajci Podravski,  Podolje, Satnica i Vladislavci.

Novopozitivnim osobama jučer je obuhvaćeno 43 naselja. Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalazi 112 osoba koje su oboljele od COVID-19 od kojih je 20 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 14 pacijenata oboljelih od COVID-a. Prema podacima pristiglim u Zavod za javno zdravstvo OBŽ samoizolacija je u zadnja 24 sata određena za 12 novih kontakata pozitivnih osoba, a pod tom mjerom je ukupno 3.451 osoba. Policija je provela 19 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi, međutim kršenje te mjere utvrdila je nakon provjere dojave građana za dvije osobe iz Našica.

10:04 - U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom. 51 novozaražena osoba s područja je grada Bjelovara, 4 novozaražene osobe s područja su općine Rovišće, 3 novozaražene osobe s područja su grada Garešnice, 2 novozaražene osobe s područja su općine Ivanska, a po 1 novozaražena osoba s područja je općina Šandrovac, Končanica, Nova Rača, Veliko Trojstvo, Severin i gradova Čazma i Daruvar.

10:00 - U posljednja 24 sata zabilježeno je 2179 novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15894. Među njima je 1097 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 81 pacijent. Preminulo je 16 osoba.

9:51 - Na području Zadarske županije 34 su novooboljele osobe od koronavirusa. 25 novozaraženih osoba je sa područja Grada Zadra, dvije su osobe sa područja Općine Vir te po jedna sa područja Grada Nina i općina Gračac, Poličnik, Povljana, Privlaka, Škabrnja i Zemunik Donji. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 280 uzoraka, u izolaciji i samoizolaciji su 794 osobe, a aktivni nadzor je istekao za njih 9208. U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 20 bolesnika oboljelih od koronavirusa od kojih je 1 na resporatoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru hospitalizirano je 10 bolesnika. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su 3 kršenja mjere samoizolacije.

9:45 - U Primorsko-goranskoj županiji u zadnja 24 sata imaju 115 novozaraženih osoba. Ozdravilo je 37 osoba. Ukupno je 1129 aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti. Testirane su 503 osobe, pa je današnji udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih porastao na 22%. Na Klinici za infektologiju ukupno su hospitalizirane 24 osobe.

9:30 - U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 178 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 162 osobe nalazi se u kućnoj izolaciji, a 16 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 538 osoba, a ukupno je testirano 12626 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 164 uzorka, od kojih je 20 pozitivnih.  Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, javljaju dužnosnici iz te županije

Iz lokalnog stožera podsjećaju građane da su posjete i ulazak u socijalne ustanove kao što su domovi za stare i nemoćne, do daljnjega ukinute, domovi zdravlja funkcioniraju tako da će se obavljati mjerenje temperature i dezinficiranje na ulazu, za sve ostale slučajeve postoje obiteljski liječnici te se svakako apelira na građane da odgode manje važne preglede.

9:25 - Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 440 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 34 novozaraženih osoba s područja županije. Kod 4 osobe epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima (Rijeka (1), Zagreb (1), Republika Kosovo (2)). Za 24 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe.

Epidemiološka obrada je u tijeku za 6 osoba. Izliječeno je 41 osoba. Trenutno je 295 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 494 osobe.

7:32Dvoje zatvorenika i četvero službenika splitskog Zatvora Bilice pozitivno je na SARS -CoV-2, priopćeno je u subotu navečer iz Ministarstva pravosuđa i uprave. Zbog ostvarenog kontakta određena je mjera samoizolacije za 18 osoba, navodi se u priopćenju Ministarstva. Ističu da je u odnosu na stanje sigurnosti i općenito funkcioniranje Zatvora, preraspodjelom službenika osiguran uredan rad i svakodnevno funkcioniranje splitskog zatvora Bilice. U Zatvoru se postupa sukladno preporukama i uputama nadležnih epidemioloških službi, priopćili su iz  Ministarstva. Prema pisanju lokalnih medija, u zatvoru Bilice je oko 180 zatvorenika.

7:20 - Gvardijan Franjevačkog samostana i svetišta Gospe Sinjske fra Ante Čovo u subotu je priopćio da je u tom samostanu osam fratar zaraženo koronavirusom, a trojica moraju ponoviti testiranje.  "Jutros su nam stigli rezultati testiranja. U samostanu imamo osam fratara zaraženih koronavirusom i trojicu koji moraju ponoviti testiranje. Dakle, 11 fratara je u opasnosti od oboljenja," navodi se u priopćenju što ga je potpisao gvardijan fra Čovo. Napominje da među zaraženima, za sada samo trojica imaju blaže simptome.

Ključne riječi

Komentara 14

DH
dalibor.hren
10:32 01.11.2020.

Jedino kasne vijesti (5 - 69 sati iz Krapinsko zagorske županije. Znači još plus cca 200 novozaraženih svaki dan!?

Avatar jambo
jambo
15:35 01.11.2020.

Kad ce prave kazne?

IB
iva.begovic
10:14 01.11.2020.

Koronavirus je sezonski virus (poput virusa gripe) i nejasno mi je zašto zdravstveni kapaciteti nisu, tijekom ljeta, bolje pripremljeni. Konačno, lockdown u proljeće bio je u svrhu toga da se zdravstvu dade vremena da se pripremi, da su sustav naa zaguši. Ta žrtva u gospodarskom i psihološkom smislu, kako sada vidimo, nije iskorištena da bi se sustav pripremio. Ministar Beroš trebao je tijekom ljeta obilaziti bolnice, slušati, zapisivati i svojim autoritetom unaprijeđivati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije