Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PERUČKO JEZERO

I dalje se traga za mladićem (24): 'Pronašli smo njegovu odjeću, rekao je da ide preplivati jezero'

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL/Nestali.hr
1/3
20.09.2021.
u 22:09

Tijekom poslijepodneva je područje preletio i helikopter HRZ-a, a ako danas ne pronađu mladića, potraga se nastavlja rano ujutro

Hrvatska gorska služba spašavanja i dalje traga za nestalim 24-godišnjim Dominikom Branimirom Bilobrkom iz Obrovca Sinjskoj koji se u nedjelju automobilom udaljio iz obiteljske kuće. 

Kako je 24 sata kazao pročelnik splitskog HGSS-a Darko Gavrić, tijekom dana je u potrazi sudjelovalo više od sto ljudi. Dosad je pronađena njegova odjeća, mobitel, novčanik te ključevi automobila na obali Peručkog jezera gdje je on navodno krenuo plivati s jedne strane na drugu. 

- Tijekom dana oko jezera Peruća u potrazi su sudjelovali i mještani, ali zbog njihove sigurnosti zamolili smo ih da odu svojim kućama. Već odavno ne tražimo po pješačkim stazama i planinarskim putevima na Dinari već smo se skoncentrirali na samu obalu jezera. Područje koje pretražujemo je teško procijeniti, možda nekih pet kilometara četvornih, kazao je Gavrić. 

Tijekom poslijepodneva je područje preletio i helikopter HRZ-a, a ako danas ne pronađu mladića, potraga se nastavlja rano ujutro. 

-  Ako danas ne bude rezultata, u utorak se vraćamo vrlo rano, a u potragu ćemo uključiti i ronioce, kazao je. 

Mladić je, kako se navodi, visok 189 centimetara, jače razvijen, kestenjaske kose, ovalnog lica i zelenih očiju. U trenutku nestanka bio je odjeven u kratke maskirne hlače te crnu majicu kratkih rukava, dok je na nogama imao crne tenisice. S adrese stanovanja udaljio se u nepoznatom pravcu, a odvezao se s vozilom marke Fiat, registarske oznake ST 2655 I.

Foto: nestali.hr


 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
23:02 20.09.2021.

Nažalost, puno je ljudi uvjereno da su jezera bezopasna.. Tužno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije