Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripazite

I dalje prijeti nevrijeme, no uskoro stiže promjena, doznajte kada

Munje u Zagrebu
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/10
17.06.2019.
u 07:42

Tuča je padala u zapadnoj Slavoniji, u Međimurju, Dalmatinskoj zagori, kod Sinja i na području Gospića, a kod Nove Gradiške je zabilježena pijavica

Nakon toplinskog vala, u nedjelju je dio Hrvatske zahvatilo snažno nevrijeme. U Zagrebu je padala jaka kiša, a temperatura zraka u kratkom vremenu spustila se za više od 10-ak stupnjeva. Iz JVP Grada Zagreba kažu da su imali oko 13 intervencija, micanje srušenog stabla, ispumpavanje vode, dva požara krova zbog udara groma...

Jako nevrijeme praćeno tučom u poslijepodnevnim satima poharalo je zapadnu Slavoniju. Nevrijeme je zahvatilo područja Novske i Okučana, a porazbijala je i automobile. Tuča je padala i u Međimurju, Dalmatinskoj zagori, kod Sinja i na području Gospića, a kod Nove Gradiške zabilježena je pijavica.

Danas će na biti kopnu promjenljivo i svježije. Povremeno će biti kiše, mjestimice i pljuskova s grmljavinom. Na Jadranu sunčanije i većinom suho. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena bura, podno Velebita i jaka s olujnim udarima, a duž ostatka obale vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna od 24 do 28, na Jadranu od 28 do 32°C.

Kako javlja HRT, promjenljivo oblačno na kopnu bit će i u utorak, također ponegdje uz pljuskove te uz najvišu dnevnu temperaturu podjednaku kao i u ponedjeljak. 

Potom sunčanije i ponovno u mnogim krajevima vruće. Vjerojatnost za mjestimičnu kišu bit će sve manja, no ujutro u nekim predjelima, posebice u kotlinama i uz rijeke, može biti kratkotrajne magle. 

Na Jadranu će idući dani biti uglavnom sunčani. Samo se mjestimice poneki pljusak koji nastane u unutrašnjosti Istre i Dalmacije ili u Gorskome kotaru i Lici može spustiti i do obale. Bura će na sjeveru Jadrana u utorak potpuno oslabjeti te će vjetar potom biti slab i umjeren jugozapadni i zapadni. Najviša temperatura zraka očekuje se uglavnom oko 30 °C. 

DHMZ je najavio da će od srijede biti sunčanije uz postupnu stabilizaciju, no još je moguć poneki poslijepodnevni pljusak, a ujutro po kotlinama i magla. Na Jadranu pretežno sunčano i vruće. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, još u utorak ujutro podno Velebita bura. Temperatura na Jadranu bez znatnije promjene, a danju na kopnu toplije.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Ernest_Fulir
Ernest_Fulir
09:36 17.06.2019.

Sinoć malo prije 22:00 otvorim u sred Zagreba svoja balkonska vrata i sjednem malo van jer se dignuo osvježavajući vjetar pred oluju. Ubrzo nakon toga, prvo nekoliko sramežljivih kapi, a onda pravi ljetni pljusak, onaj kakvog se sjećam iz djetinjstva... naravno, veličanstveni prizor popratile su i munje... jedno deset-dvadeset poštenih gromoglasnih tutnjava, koje su mi u tom pregrijanom zraku zvučale prekrasno, znajući da donose osvježenje... nakon pola sata jedne sasvim prosječne i pristojne kiše, sve se smirilo, vjetar je prestao i samo se čulo lagano rominjanje sada obične kišice na lišću. Uživao sam stojeći na balkonu i udišući svježinu, a da se čak nisam ni smočio. I onda se vratim unutra, i pogledam što ima novog - na jednom domaćem portalu ugledam ovaj naslov koji već vrišti masnim slovima sa ekrana: "STRAŠNO GRMLJAVINSKO NEVRIJEME NAKON SLAVONIJE I LIKE, STIGLO I U ZAGREB. Siloviti udari groma preplašili su stanovnike, na glavni grad srušio se jaki pljusak, čuli se zvuci sirena, prizori iz centra Zagreba govore sve MUNJE PARALE NEBOM U HRVATSKOJ U posljednja dva sata registrirano 16.360 udara munja..." Pogledam u nevjerici u taj naslov, pa onda kroz prozor, pa ponovo u taj naslov... i mislim si - jadni ovi ljudi, ili pate od ozbiljne diskonekcije sa stvarnošću.. ili su pak plaćeni da bi besramno izdali novinarske uzuse etike o vjerodostojnom izvještavanju i kako biti austrijskim gazdama donijeli koji cent više. Ono kada prodaš dušu i profesionalni integritet. Jadno.

Avatar darkkati
darkkati
10:16 17.06.2019.

evo kiše bit će nafte

AU
austrougarskigeneral
10:36 17.06.2019.

mrzim kiše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije