Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studenti ne odustaju

Burno na Filozofskom fakultetu: Osoblje skida plakate studenata, promijenjena brava predavaonice

Filozofski fakultet
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/6
17.10.2016.
u 13:45

- Nije nam jasno vjeruje li nametnuta uprava stvarno da će cenzurom, oduzimanjem prostorija i mijenjanjem brava spriječiti djelovanje studenata ili održavanje Plenuma - poručili su studenti

Borba na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu ne staje. Nakon što je donesena odluka o smijeni dekana Valtka Previšića, Fakultetsko osoblje sada, navodno po nalogu nametnute uprave, skida plakate koje studenti lijepe po Fakultetu.

Za sve krive novog dekana Željka Holjevca kojeg prozivaju da slijedi ponašanje njegova prethodnika Previšića. Bivši dekan prije nekoliko je tjedana uzeo studentima ključ od jedne od dvorana, a sada, kako navodi Plenum FFZG, na prostoriji dvorane A001 promijenjena je brava. 

- U tu prostoriju više nitko od studenata ne može ući, iako su u toj prostoriji plenumska knjižnica i mnoge druge studentske stvari. Nije nam jasno vjeruje li nametnuta uprava stvarno da će cenzurom, oduzimanjem prostorija i mijenjanjem brava spriječiti djelovanje studenata ili održavanje Plenuma i kako to da nisu izvukli nikakvu pouku iz svih događaja posljednjih mjeseci - poručili su studenti na službenoj Facebook stranici.

Sutra u 20 sati planiran je novi Plenum i daljnji dogovori oko moguće blokade i budućnosti Fakulteta. 

>> Blokade fakulteta neće biti, predavanja bi se sljedeći tjedan trebala normalno održavati

Ključne riječi

Komentara 21

MA
mađar
13:55 17.10.2016.

skojevska 'borba',ihihihi

Avatar Poskok
Poskok
13:53 17.10.2016.

kucnog reda mora biti. pa i na parkiralistu ne mozes raditi sto hoces.

Avatar zirkus3
zirkus3
14:08 17.10.2016.

"plenum",prije bih rekao da je to silovanje 200 pripadnika moralnopoliticki podobnih nad vecinom,do kada????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije