Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Guardian

I Carla del Ponte na optuženičkoj klupi zbog nehumanih postupaka?

carla del ponte
Reuters/Pixsell
19.08.2010.
u 09:21

Suci tribunala naložili su pokretanje nezavisne istrage o postupcima Carle del Ponte kao i još dvoje uglednih i aktivnih tužitelja nakon žalbi svjedoka da su bili uznemiravani, potplaćivani i zlostavljani.

Britanski dnevnik Guardian najavljuje da će tužitelji Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslaviji biti podvrgnuti istrazi zbog tvrdnji da su se nehumano odnosili prema svjedocima.

Guardian piše da će Carla del Ponte, bivša glavna tužiteljica Haaškog tribunala koja je, prema pisanju ovog lista, balkanske gospodare rata i političke čelnike stavljala iza rešetaka, biti saslušana u povodu tvrdnji da je dopuštala da se svjedocima prijeti ili da se potkupljuju, kao i za protuzakonito pribavljanje dokaza.

Suci tribunala naložili su pokretanje nezavisne istrage o postupcima Carle del Ponte kao i još dvoje uglednih i aktivnih tužitelja nakon žalbi svjedoka da su bili uznemiravani, potplaćivani i zlostavljani, kao i da su dokazi koje su pribavili bili protuzakonito mijenjani. Guardian konstatira da se prvi put u 17-godišnjoj povijesti tribunala u Haagu vrhunski tužitelji suočavaju s mogućim nepoštovanjem odluka suda.

List navodi da se optužbe na račun Carle del Ponte tiču radne prakse njezina tima istražitelja tijekom aktualnog suđenja za ratne zločine srpskom političaru Vojislavu Šešelju.

Ključne riječi

Komentara 71

DR
dreamteam
12:30 19.08.2010.

Kako bi bilo lijepo da se to dogodi...

KR
kresimirica
12:49 19.08.2010.

Samo joj nedostaje crno kožno odijelo, crne čizme sa visokim štiklama, crna kožna maska i nekakav bič sa željeznim šiljcima i par lanaca... možda klješta? Kak se to zove civilizirano... sadomachohizam?

SS
Sam Sin Koče Rin
11:47 19.08.2010.

Ne isplati se trošit vrijeme na ovu babunjaru--povlačenje na drugi članak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije