Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz Vatrene

I bebe u pakračkom rodilištu navijaju za Hrvatsku

Foto: Dinko Kliček
10.07.2018.
u 20:25

Mame kažu kako su nakon utakmice Hrvatska - Rusija bebe plakale i na svoj način slavile veliku pobjedu Vatrenih

Nogometno ludilo zahvatilo cijelu Hrvatsku, a utakmica s Engleskom s nestrpljenjem se očekuje čak i u pakračkom rodilištu, među „novopečenim“ mamama i njihovim prinovama.

Pobjedu nad Rusijom proslavile su i majke i njihove bebe rođene u pakračkom rodilištu - stare jedva nekoliko sati ili dana – Lucija Vončina, Marta Brtan, Petar Šplajt, Jakov Isić i Filip Santo, a sada se pomno priprema i gledanje utakmice s Engleskom.

- Moj sin Sin Luka je dobio ime po Modriću, a inspirirani prvenstvom u nogometu 2008. godine. Moja kćerka Marta je rođena u pakračkom rodilištu za vrijeme ovog nogometnog prvenstva i mogu reći da su naše živote na neki način obilježili Vatreni, a posebice navijanje za njih. Tijekom utakmice protiv Rusije, bebe u rodilištu bile su jako mirne, ali nakon nje mislim da nije bilo bebe koja nije plakala, a neke i cijelu noć. Našalile smo se sa to bebe na svoj način slavile pobjedu. A nju očekujemo i protiv Engleza za koje ćemo navijati i mi veliki, ali i naši mali – kaže mama Martina Svjetličić Brtan.

- Dan nam prolazi kao i svaki drugi u bolnici, ali nas muči ono glavno pitanje - tko će pobjediti? Nakon Rusije, jasno je samo jedno – kako ćemo preživjeti da ne gledamo i ovu borbu naših Vatrenih koja nas čeka u srijedu. Gledanje utakmice s Rusima bilo je u večernjoj smjeni, u suradnji sa sestrama. Dugo smo se premišljale oko navijanja jer ipak rezovi nas bole pa je teško sjedjeti. Zajedno s nama nakon dojenja stigle su i bebe koje nisu htjele spavati, nego su i one navijale mlatarajući svojim malim, ali jakim ručicama. Pozdrav svima iz pakračkog rodilišta od najmlađih navijača – poručila je mama Vlatka Vončina. 

- U pakračkom rodilištu godišnje se rodi 500 beba, od početka 2018. rodilo se 193, a za vrijeme Svjetskog prvenstva u nogometu njih čak 44. Sve mame i bebe navijači se osjećaju odlično, neki će boraviti za vrijeme utakmice s Engleskom kući, a neke mame i bebe će ponoviti navijačke aktivnosti s Rusijom – gledanjem utakmice u rodilištu. Pakrac je mali grad, s velikim srcem za Vatrene. Kod nas se glasno navija, bodri, živi za reprezentaciju. Stoga me ne čudi da su i naši najmlađi, naše bebe u rodilištu, zajedno s mamama proslavile pobjedu nad Rusima, te jednako očekujem i nakon duela s Engleskom. I sama volim posjetiti domaće utakmice reprezentacije i navijam s tribina. Pokušati ćemo organizirati odlazak naših navijača iz Pakraca na doček Vatrenih u Zagreb po povratku iz Rusije. Cijeli Pakrac živi za nogomet i našoj reprezentaciji želimo pobjedu do kraja – kazala je Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca.

Ključne riječi

Komentara 1

SO
sokodnaranče
08:51 11.07.2018.

Nadam se kako ce bebe imati dobru buducnost u Hrvatskoj i da njihova generacija izgradi Hrvatsku kakvu trebamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije